www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2019

Rally Chile 2020 je zrušena

28. listopadu 2019 • 17:00

Organizátoři čtvrtého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích 2020, Rally Chile, která byla naplánována na 16.-19. dubna, se dnes rozhodli zrušit nadcházející ročník.

Esapekka Lappi - Janne Ferm (Citroën C3 WRC) - Copec Rally Chile 2019

Důvodem jsou občanské nepokoje v Chile, které zemí v poslední době zmítají. Za této situace se všechny zúčastněné strany rozhodly o odvolání ročníku 2020 s tím, že udělají maximum pro to, aby se soutěž v 'smluvně podepsaných' letech 2021 a 2022 odjela.

Tím tak dostává na frak plánovaný čtrnáctidílný kalendář MS, který se stále rozrůstá do exotičtějších krajin. Zrušením dubnové Rally Chile pak týmy přichází o plánované výhodnější náklady na dvojzávod Chile+Argentina.

Otázkou je, jak na nastalou situaci zareaguje FIA respektive promotér mistrovství světa. Zda nechá v kalendáři pouze zbývajících 13 soutěží s měsíc a půl dlouhou pauzou mezi Mexikem a Argentinou či se pokusí dodatečně do kalendáře zařadit jiný podnik. V úvahu by připadaly pro letošek zrušené Korsika či Catalunya, pro týmy by však bylo hodně nákladné vracet se z Mexika do Evropy a pak hned zase zamířit zpět do Argentiny.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist