www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Historický výsledek pro Peugeot Espaňa

1. září 2006 • 15:30

Historicky nejlepšího výsledku ve své historii dosáhl tým Peugeot Sport Espaňa na nedávné Barum Rally Zlín, sedmém podniku letošního mistrovství Evropy. Jeho jezdci Bryan Bouffier a Enrique García-Ojeda dokázali na moravských tratích vybojovat první a třetí místo v rámci skupiny A a zároveň si připsat body do absolutní klasifikace.

Oba piloti přijeli do Zlína ověnčeni nepříliš povedenými výsledky v letošní sezóně. Navíc proti nim hrála neznalost místního prostředí, které se vyznačovalo velmi rozbitým asfaltem, náročnými rychlými tratěmi a spoustou nečistot a bláta na trati. I přesto se oba piloti dokázali s touto náročnou tratí vypořádat na výbornou a obsadit místa v bodované osmičce.

„Výsledek ze Zlína je opravdu vynikající. Oba piloti se dokázali vyvarovat jezdeckým chybám a potvrdili, že patří ke špičkám starého kontinentu. Poprvé v sezóně jsme neměli téměř žádné technické problémy, takže jsme dosáhli jednoznačně nejlepšího výsledku posledních let. Kromě Barum rally můžeme být spokojeni jen se soutěží v Cantabrii a částečně i na Mille Miglii. Doufám, že tímto výsledkem nastartujeme úspěšnější část sezóny, když nás čekají ještě čtyři soutěže - mezinárodní Rally Sanremo s Rallye D'Antibes a španělské Principe Asturias a Rally Ferrol,“ zhodnotil vystoupení šéf Peugeotu Sport Espaňa Daniel Rollet.

„Jsem z výsledku velice šťastný. Od začátku jsme jeli ve špici a dokázali jsme zrychlovat. Na náročných tratích obklopených spoustou diváků jsme dokázali porážet místní jezdce a závěrečný souboj s Jandíkem byl strhující,“ prozradil Bryan Bouffier.

„Podařilo se nám dokončit náročnou soutěž, takže jsem celkem spokojený. V úvodu jsme měli problémy s elektronikou a nedařilo se nám najít příliš vhodné pneumatiky a nastavení auta, ale postupně jsme se zrychlovali. Získali jsme spoustu cenných zkušeností, které v budoucnu určitě využijeme,“ řekl Enrique García-Ojeda.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.09.2006 16:49
Pluto - moderátor
Ono to není nejjednodušší dostat k nám jakoukoliv zahraniční posádku...
01.09.2006 16:34
Hrazda
Takových týmů by mohlo příští rok přijet více. Fantastická podívaná na pány v Pažoutech.
01.09.2006 15:57
HonzaWRC
Jo jo peugeoty tohoto týmu jely opravdu výborně. Nejvíc se mi líbil Bouffier ten jel velmi pěkně na oko a jeho závěrečný souboj s Jandíkem byl opravdu strhující.
toplist