www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2019

Češi se ve Francii neztratili

20. prosince 2019 • 11:00

Velký zážitek mají za sebou nejlepší junioři Peugeot rally cupu. Nádherné úzké a klikaté erzety nahoře v horách, četníci ze Saint Tropez dole na Azurovém pobřeží, neskutečná konkurence v čele s Loebem, ale také povodně, mrtví a pohřešovaní obyvatelé, emoce a zrušené erzety. Rallye du Var je ve Francii top soutěží a pro české juniory Pohlídala s Kubalou a Talaše se Šmídem to byl ohromně náročný test. A velký zážitek.

Na Rallye du Var 2019 se přihlásilo téměř 200 posádek včetně historiků. Byla mezi nimi také početná ekipa Peugeotů 208 R2, které tam závodily v rámci finále francouzského 208 R2 Cupu. Tamní tratě mají specifický charakter „z rohu do rohu“, většina českých erzet jsou proti nim uskákaná letiště. V závodě vše ještě umocňovaly přívaly vody, které se z nebe snášely hned od první rychlostní zkoušky. Ta se nazývala La Mole a situována byla v horách nad přístavním městečkem Rayol Canadel sur Mer. Vyrazili jsme na ni s kamerou a na posádky si počkali v jediném přístupném místě, průsmyku Col du Canadel. Vzniklo z toho drobné srovnání jízdního stylu jednotlivých závodníků. Najdete mezi nimi obě české posádky?

Závody v zahraničí jsou velkou školou a zkušeností. Cestou, jak získat rozhled a posunout se dál. Přejeme všem českým posádkám, aby se jim dařilo takovéto možnosti nacházet a využívat.

Prokop Siwek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist