www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2020

Craig Breen se vrací do mistrovství Evropy

4. února 2020 • 16:15

V posledních letech pravidelný tovární jezdec Citroënu a Hyundaie se vrací zpět do mistrovství Evropy. Kromě vybraných závodů v mistrovství světa se představí na všech osmi závodech mistrovství Evropy za volantem soutěžního speciálu Hyundai i20 R5.

Paul Nagle a Craig Breen

Craiga Breena bude navigovat Paul Nagle a představí se se soutěžním speciálem, který bude připravovat italská stáj BRC, která se postarala i o start Dani Sorda na předloňské Barum Czech Rally Zlín. Za celým projektem stojí pneumatikářská společnost MRF, která se rozhodla pro vstup do mistrovství Evropy po úspěšné, leč celkem tajené premiéře na loňské Cyprus Rally s Mikko Hirvonenem za volantem.

„Na dobrodružství s MRF Tyres se hodně těším. Už v loňském roce jsme spolupracovali na vývoji pneumatik a těším se, až tento vývoj proměníme v úspěšné starty v mistrovství Evropy,“ řekl Craig Breen.

„Už se těšíme na souboj s evropskými výrobci. Víme, že to nebude jednoduché, ale chceme se zaměřit na rally v dlouhodobějším horizontu, takže se chceme hlavně učit a vyvíjet. Máme za sebou řadu úspěchů v Indii i Asijsko-Pacifickém mistrovství a tak nastal čas posunout se dál a přinést indický motorsport do mistrovství Evropy,“ řekl Arun Mammen, Managing Director v MRF Tyres.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist