www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2020

Erik Cais - sezona 2020

foto

28. prosince 2020 • 12:30

Erik Cais s Jindřiškou Žákovou byli letos jedinou pravidelně startující českou posádkou v mistrovství Evropy. Navzdory nepříznivé situaci dokázal Yacco ACCR Team absolvovat kompletní seriál ERC a dalších pět přípravných soutěží. Premiérovou sezonu za volantem Fordu Fiesty Rally2 jsme probrali s jednadvacetiletým jezdcem, jeho otcem Mirkem Caisem a šéfem týmu Jaroslavem Orsákem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Islas Canarias od Svena Kolluse

foto

21. prosince 2020 • 09:00

Na konci listopadu se posádky mistrovství Evropy vydaly netradičně na Kanárské ostrovy, kde se uskutečnil závěrečný díl letošního seriálu ME, Rally Islas Canarias. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Náročný závěr sezony

foto

13. prosince 2020 • 15:45

Česká posádka Yacco ACCR Teamu Erik Cais – Jindřiška Žáková odjížděla na závěrečnou soutěž mistrovství Evropy Rally Islas Canarias se smělým cílem zaútočit na třetí příčku v kategorii ERC1 Junior. V náročných podmínkách první sekce dokázal 21letý jezdec s Fordem Fiestou Rally2 týmu Orsák Rallysport zajíždět velmi rychlé časy a juniorský bronz byl reálný.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Islas Canarias vyhrál Fourmaux, mistrem Evropy Lukyanuk

foto

3. prosince 2020 • 02:00

Při pohledu do závěrečné výsledkové listiny se zdá, že se letošní ročník Rally Islas Canarias proměnil v otevřené mistrovství Francie. První dvě místa totiž obsadili Adrien Fourmaux a Yoann Bonato, třetí pak dojel španělský pilot Ivan Ares. Tak zjednodušeně to ale pojmout nelze.

žádný příspěvek celý článek »

Šieste miesto pre Rufa-Motor Sport na Rally Islas Canarias

foto

2. prosince 2020 • 14:00

Najskôr smola v nie celkom správnej voľbe pneumatík, následne výborný výkon, hodný bývalej továrenskej posádky. Takýto jednoduchý scenár malo posledné podujatie tohtoročného seriálu FIA European Rally Championship v prípade súťažnej posádky slovenského Rufa-Motor Sport Teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Hungary od Svena Kolluse

foto

23. listopadu 2020 • 14:00

Na začátku listopadu se posádky mistrovství Evropy vydaly do Maďarska, kde se v okolí tradiční vinařské oblasti Tokaj uskutečnil další napínavý ročník Rally Hungary, jež měla opět centrum ve městě Nyiregyháza. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Zrušena je také Spa Rally

foto

18. listopadu 2020 • 11:00

Dalším podnikem, který padl za oběť koronavirovému šílenství, se stává již podruhé v této sezóně belgická Spa Rally. Soutěž, která se měla jet v prosinci jako poslední díl mistrovství Evropy, byla dnes po dohodě pořadatelů s mísními i regionálními úřady zrušena.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Islas Canarias

foto

18. listopadu 2020 • 08:00

Koncem příštího týdne se uskuteční závěrečný podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, Rally Islas Canarias. Na asfaltové tratě na ostrově Gran Canaria se posádky vydávají netradičně na podzim, přesto zveřejněný seznam přihlašených posádek čítající čtyřicítku vozů R5 slibuje špičkovou podívanou.

žádný příspěvek celý článek »

Ingram se vrací na trať ERC

foto

17. listopadu 2020 • 19:30

Úřadující šampion starého kontinentu Chris Ingram se znovu objeví na rychlostních zkouškách soutěže seriálu mistrovství Evropy. Stane se tak při nadcházející Rally Islas Canarias, která se uskuteční 26.-28. listopadu 2020.

žádný příspěvek celý článek »

Caisova strhující stíhací jízda

foto

13. listopadu 2020 • 17:10

Česká posádka Yacco ACCR Teamu Erik Cais – Jindřiška Žáková předvedla na čtvrté soutěži mistrovství Evropy Rally Hungary nevšední výkon. Po chybě na druhé zkoušce se dokázal 21letý jezdec s Fordem Fiestou Rally2 týmu Orsák Rallysport probojovat z beznadějné 40. příčky až na 8. místo v celkovém pořadí. V kategorii ERC1 Junior obsadil Erik Cais pátou pozici, ale ještě stále má reálnou šanci bojovat o bronzovou medaili, od které ho dělí jen 2 body.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn kalendář mistrovství Evropy na sezónu 2021

foto

12. listopadu 2020 • 15:00

I v nadcházející sezóně 2021 bude mít seriál mistrovství Evropy v automobilových soutěžích osm závodů. V souladu s hlavním cílem na snížení nákladů z kalendáře vypadl ostrovní závod na Kypru, navíc se dvakrát uskuteční dva závody v podobné lokalitě v nahuštěném termínu, aby se týmům ušetřilo v nákladech.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Hungary vyhrál Andreas Mikkelsen

foto

11. listopadu 2020 • 20:00

Norský jezdec Andreas Mikkelsen se po roční pauze vrátil za volant soutěžního vozu a celkem suverénně opanoval čtvrtý dil mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally Hungary, když se jako jediný z plejády kvalitních jezdců nedopustil žádné chyby.

žádný příspěvek celý článek »

Historický úspech Rufa-Motor Sport Teamu na FIA ERC Rally Hungary

foto

10. listopadu 2020 • 15:00

Návrat slovenského Rufa-Motor Sport na európske rally trate vyšiel na jednotku, keď spoločne s Topp-Cars a posádkou Andreas Mikkelsen – Ola Floene sa stali absolútnymi víťazmi FIA ERC Rally Hungary.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Hungary

foto

29. října 2020 • 20:30

Koncem příštího týdne se uskuteční čtvrtý díl letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally Hungary. Maďarští organizátoři dnes zveřejnili velmi dobře obsazený seznam přihlášených posádek čítající třiatřicet speciálů kategorie Rally2 (dříve R5).

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Fafe Montelongo od Svena Kolluse

foto

18. října 2020 • 14:00

Po delší přestávce se posádky mistrovství Evropy v automobilových soutěžích vydaly na další závod, tentokrát do Portugalska do proslulé oblasti Fafe, kde se uskutečnila netradičně asfaltová Rally Fafe Montelongo. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

toplist