www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

Rally Sweden se nakonec pojede !

5. února 2020 • 00:10

Letošní zima je obecně hodně špatná a nejinak je tomu i ve Švédsku, kde se již příští týden uskuteční druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dlouho nad touto soutěží visel otazník, až před pár hodinami se rozhodlo, že se pojede, byť v okleštěné formě.

Rally Sweden 2019

Nad soutěží visel Damoklův meč dlouhou dobu, počasí je totiž ve Švédsku hodně špatné a i přes modlení nevypadá předpověď počasí příliš dobře. Sami pořadatelé chtěli počkat s rozhodnutím až do poslední chvíle, týmy zase tlačily na dřívější rozhodnutí, aby zbytečně neutrácely za zbytečné náklady. Nakonec rozhodnutí včas nepadlo - padlo v době, kdy již jsou některé týmy na cestě do Švédska, navíc mnoho týmů ještě pořádně netestovalo čekajíc, co se bude dít.

Nejspíš i pod tlakem třetí zrušené soutěže MS v krátké době po Austrálii a Chile nakonec padlo rozhodnutí, že se závod pojede, ale ve výrazně okleštěné formě. Začne se ve čtvrtek slavnostním startem a superspeciálkou v Karlstadu. V pátek se uskuteční pouze dopolední průjezd třemi naplánovanými zkouškami v Norsku a na hranicích Norska a Švédska (Hof-Finnskog, Finnskogen, Nyckelvattnet). Den pak zakončí další divácká zkouška Torsby Sprint. Ze sobotních zkoušek není použitelná ani jedna, a tak se v sobotu pojede úplně stejný program, jako v pátek. No a na neděli zbývá pouze dvojí průjezd zkouškou Likenas.

Celkem by tedy nově sestavená trať měla obsahovat 180 km rychlostních zkoušek, za které se budou udělovat plné body do hodnocení šampionátu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist