www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2020

Erik Cais v ERC s novou Fiestou R5

10. března 2020 • 14:00

V krásných nových prostorech týmu Orsák Rallysport byl za přítomnosti novinářů představen soutěžní program posádky Erik Cais – Jindřiška Žáková na rok 2020. Také letos budou startovat v evropském šampionátu. Fiestu R2T s pohonem předních kol však vymění za speciál kategorie R5. K dispozici budou mít zánovní Ford Fiesta R5 Mk2.

Dvacetiletý Erik Cais loni obsadil skvělou druhou příčku v kategorii dvoukolek ERC3 a výraznou měrou přispěl k titulu českého národního týmu ACCR Czech Rally Teamu. Reprezentantem Autoklubu ČR bude posádka Cais – Žáková i v nadcházející sezoně, kdy přezbrojí na vůz s pohonem všech kol. S Fiestou R5 Mk2 startovali poprvé na sklonku loňského roku při francouzské Rallye du Var a letos s ní budou bojovat o juniorský titul.

V rámci ERC1 Junior pojedou všech šest započítávaných soutěží. Finálové klání juniorské kategorie se odehraje opět na zlínské Barum rally. „Mrzí nás, že se letos u nás svezeme asi jen na Barumce,“ litoval Erik. „Stejně jako loni jsme se chtěli ukázat na domácím Rallysprintu Kopná, ale ten bohužel termínově koliduje s druhou soutěží ERC na Kanárských ostrovech.“

Generálním sponzorem posádka Cais – Žáková je francouzská olejářská firma Yacco, která loni slavila stoleté výročí založení a v historii motoristického sportu je známým pojmem. Vedle Erika Caise podporuje Yacco v rally pouze francouzského jezdce Adriena Fourmauxe ve světové sérii WRC2. „Jsme rádi, že budeme spolupracovat s Erikem Caisem, který byl prezidentem FIA Jeanem Todtem oceněn jako evropský rally talent roku 2019,“ prohlásil zástupce firmy Yacco Pascal Frémont.

Na konci února absolvovala posádka Cais – Žáková první letošní test v Rakousku. V rámci přípravy na úvodní Azorskou rally úspěšně vyzkoušeli Ford Fiesta R5 Mk2 se šotolinovým podvozkem na 80 km dlouhé nezpevněné trati.

Zdeněk Weiser
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist