www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2020

Necelý týden do startu virtuální Valašky

4. dubna 2020 • 14:00

Kowax Valašská online rally ValMez se stává realitou. Aktuálně bylo zveřejněno Zvláštní ustanovení, kde zájemci o start najdou všechny potřebné informace k účasti.

Pořadatelé Kowax Valašské rally ValMez a zástupci největší české RBR komunity NRC (Napa RBR Cup) podnikly během posledního týdne několik důležitých kroků a vzájemných komunikací, aby se Kowax Valašská online rally ValMez v příštím týdnu skutečně odstartovala.

Formát závodu (75,8 km, dvakrát čtyři rychlostní zkoušky na úsecích Sosnová, Raková, Semetín a Halenkovice) jsme prezentovali už v minulé tiskové zprávě, na něm se nic nemění. V publikovaném dokumentu Zvláštní ustanovení pak účastníci najdou všechny důležité informace k potřebné instalaci hry a tratí, stejně jak je k dispozici i kontakt na technickou podporu, na kterou se případně neváhejte obrátit.

Kowax Valašská online rally ValMez je vypsána jak pro licencované jezdce a spolujezdce, tak i pro fanoušky a další aktivní hráče on-line her. Pořadatelé aktuálně evidují více než 400 přihlášek. Mezi nimi aktuálně nechybí třeba Adam Březík, Dominik Stříteský nebo Matěj Kamenec. Fanouškům jistě nejsou neznámí ani Martin Bujáček nebo Robert Kořistka. Tradičně silné zastoupení bude mít na Valašce i polský rallysport, aktuálně s Kacperem Wroblewskim a Hubertem Laskowskim.

„Jsem rád, že jsme v rychlém sledu vydali všechny podrobnosti k účasti na našem online závodě v jednom dokumentu a díky tomu se všichni zájemci dostanou k potřebným informacím a instalacím. Taky jsem moc spokojen s prudce rostoucím počtem startujících, včetně řady mladých licencovaných jezdců, kteří patří k domácím talentům. Ale snad ještě větší radost mám z toho, že na naši online výzvu kladně reaguje i ´stará dobrá garda´. Naše snažení našlo pochopení například i u Václava Pecha, Vojty Štajfa, Karla Trojana, Martina Březíka, Silvestra Mikuláštíka či spolujezdce Tomáše Plachého. I ti tak změří své síly, v pro ně nepříliš známé disciplíně, s mladými. A to ještě vím o několika dalších zajímavých jménech, které ´nabírají´ odvahu,“ komentuje aktuální stav šéf organizačního týmu Valašky Jaromír Tomaštík.

Kowax Valašská online rally ValMez se pojede v termínu od 9. - 15. dubna 2020. Shakedown bude pro účastníky připraven na dny 5. – 8. dubna 2020 na českokrumlovské RZ Svince.

Zájemci o účast se mohou registrovat na on-line odkaze:

https://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=tourmntsview&torid=3f71e281ef6046926f1cd865e986b2ce

„Stačí kliknout a přihlásit se do systému. Upozorňujeme, že iniciály musí být uvedeny ve správném tvaru PRIJMENI Jmeno (příklad TOMASTIK Jaromir, bez diakritiky). Žádné přezdívky a fiktivní profily nebudeme akceptovat. Věříme, že to jde zvládnout, o čem náš přesvědčit i známý soutěžák a účastník Barum rally Švéd Mattias Adielsson. Vše si zvládl nainstalovat přes informace v ZU a rovněž nebude chybět na startu,“ přidává perličku zástupce Napa RBR Cupu Dan Šimek.

Mnohé z účastníků pak může zajímat, o co se vlastně při Kowax Valašské online rally ValMez pojede. „Snažili jsme se připravit v celkové klasifikaci i v jednotlivých třídách hodnotné ceny. Absolutní vítěz získá svezení na místě spolujezdce ve voze kategorie R5 na shakedownu 39. ročníku Kowax Valašské rally ValMez. Jezdci a spolujezdci s licencí AS AČR pak budou bojovat o slevu na startovném. Nejrychlejší licencovaný jezdec získá padesátiprocentní slevu. Jsem moc rád, že se nám ozvali i zástupci Setkání mistrů v Sosnové. Ti věnovali cenu pro nejrychlejšího nelicencovaného jezdce právě na RZ 1 / 5 Sosnová. Ten nejrychlejší získá dvě vstupenky na listopadové Setkání mistrů, které se už tradičně právě na autodromu v Sosnové koná,“ doplňuje šéf organizačního týmu Valašky Jaromír Tomaštík.

Další podrobnosti o virtuální Kowax VR online rally, včetně Zvláštních ustanovení, vám budeme průběžně přinášet na oficiálních stránkách (www.valasskarally.cz) a facebookovém profilu Valašky, stejně jako na stránkách komunity NRC (www.naparbrcup.com).

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist