www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2020

Vančík Motorsport - podivná sezona je za námi

foto

13. ledna 2021 • 19:00

Sestavování plánů na sezonu 2020 před nás postavilo několik zásadních rozhodnutí. Jak velký bude team? Kdo v jeho barvách pojede? S jakými vozy? Rozhodování nebylo jednoduché, variant bylo více a nezávisely pouze na našem rozhodnutí, ale také na zájmech partnerů a možnostech jezdců.

příspěvků: 1 celý článek »

Lukáš Frána: Stále mám na čem pracovat

foto

6. ledna 2021 • 15:00

Klatovák Lukáš Frána má za sebou druhý rok s DéeS trojkou. S tímto vozem dokončil loňskou sezónu na druhém místě ve třídě 5 ve velkém mistráku, čímž zopakoval výsledek z roku 2019. Nastal čas bilancování a plánů...

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněny kalendáře mistrovství České republiky pro rok 2021

foto

14. prosince 2020 • 12:00

Autoklub České republiky vydává předběžný kalendář závodů pro příští rok jedné z nejsledovanějších disciplín. Automobilové rally mají přes letošní složitou sezónu opět nabitý kalendář a je dobrou zprávou, že všichni pořadatelé plánovaných loňských podniků v MČR a RSS přihlásili své závody také do sezóny 2021.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Cup má nejmladšího vítěze v historii

foto

8. prosince 2020 • 18:00

Čtvrtá sezóna českého derivátu Peugeot Rally Cupu byla i přes výrazná omezení a zkrácení kalendáře velmi zajímavá. Deset přihlášených posádek a šest startujících účastníků na všech odjetých podnicích dělá z letošního pokračování populárního seriálu prozatím nejpočetnější ročník.

žádný příspěvek celý článek »

Kopecký s Hlouškem stříbrní v předčasně ukončeném MČR v rally 2020

foto

26. listopadu 2020 • 18:20

SONAX Mistrovství ČR v rally 2020 se do historie českého motoristického sportu zapíše hned několika nej. I když se kvůli koronavirovým opatřením odjelo nejméně soutěží v historii a okolo tratí se z důvodu diváckých restrikcí sešlo nejméně fanoušků, bylo se na co dívat. Věrní fanoušci byli svědky jednoho z nejtěsnějších soubojů o vítězství nejenom v jednotlivých soutěžích, ale i v celém seriálu.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Krečman: Spolujezdecká legenda z Hrádku nad Nisou

foto

22. listopadu 2020 • 14:00

Jana Krečmana asi není nutné příznivcům automobilových rallye představovat. Legendární spolujezdec, jehož nejúspěšnější období je spojeno s dalším velikánem české rallye Ladislavem Křečkem, však začínal jako jezdec za volantem Škody 100 v oblastních soutěžích s navigátorem Václavem Kalfeřtem. A prvním soutěží byla Rallye Klíč v okolí Nového Boru v roce 1976.

žádný příspěvek celý článek »

50 let příběhů jde do prodeje

foto

11. listopadu 2020 • 14:00

Organizátoři Barum Czech Rally Zlín měli sice v srpnu pauzu, avšak nedá se říct, že by nějak zaháleli. Kromě prací na nadcházejícím ročníku stále populárnější rally se pustili také do tvorby knihy k jejímu nadcházejícímu jubileu. Jak již název napovídá, jedná se o sumář uplynulých 50 let zlínské soutěže. Kniha měla mít původně svou premiéru v létě při padesátém ročníku, avšak po jeho odvolání nakonec posunuli premiéru na letošní vánoce. Oficiálně bude uvedena do prodeje 1. prosince 2020.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Klatovy 2020 zrušena

foto

27. října 2020 • 19:40

Organizační výbor 4. Rally Klatovy se vzhledem ke stále se nelepšícímu epidemiologickému stavu v České republice rozhodl zastavit přípravy soutěže. Přestože jsme si její konání moc přáli, vývoj počtu nakažených nás vede k přesvědčení, že nyní je tím nejsprávnějším rozhodnutím přispět k vládou vyhlášeným mimořádným opatřením.

žádný příspěvek celý článek »

Adam Kobliha - krůček po krůčku ke čtyřem titulům

foto

21. října 2020 • 08:00

Letos uplyne šest let od doby, co český jezdec naposledy ovládl při Barum Czech Rally Zlín evropské „dvoukolky“. V roce 2014 byl nejrychlejší Adam Kobliha, talentovaný jezdec, jenž během čtyř plnohodnotných sezón získal čtyři domácí mistrovské tituly.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovští se nechtějí vzdát

foto

19. října 2020 • 21:20

Ke dnešnímu datu v kalendáři se upíraly zraky mnoha závodníků i dalších příznivců rallysportu z celé České republiky. Právě začátek nového týdne byl totiž předem ohlášeným definitivním termínem pro rozhodnutí organizačního výboru Rally Klatovy 2020, zdali se závěrečná bodovaná soutěž národního kalendáře ve dnech 6. – 8. 11. 2020 uskuteční či nikoliv. A jak to tedy dopadlo?

žádný příspěvek celý článek »

Díky za každý ostrý kilometr

foto

17. října 2020 • 15:05

Jak ukazuje aktuální vývoj epidemické situace v České republice, konec soutěžácké sezony může přijít prakticky kdykoliv. Podstatná část českých stájí proto nechtěla promeškat žádnou příležitost a v uplynulých týdnech závodila doslova všude, kde se dalo.

příspěvků: 1 celý článek »

Klatovští na rozcestí

foto

9. října 2020 • 16:00

Oblíbené klatovské soutěže zažívají těžkou sezónu. Nejprve byl jejich termín odložen z dubna na 6. - 8. listopad, teď se navíc v souvislosti se situací v naší zemi a novými vládními opatřeními začíná uvažovat i o jejich přesunutí až do příští sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

KIT Racing v Pačejově ve skvělé společnosti

foto

7. října 2020 • 19:05

Dvě první místa si odvezl otrokovický KIT Racing ze čtvrtého závodu MČR v rally Invelt Rally Pačejov. Zasloužili se o ně Vlastimil Neumann, jenž ovládl kategorii historiků, a Královéhradečák Lukáš Matěna, který pro změnu nenašel přemožitele ve třídě produkčních aut.

žádný příspěvek celý článek »

Filipu Marešovi na Pačejově došlo ...

foto

5. října 2020 • 19:25

V netradičním termínu se letos potřetí na stratu závodu MČR v rally představil dealerský tým Laureta Auto Škoda Team. V jeho barvách se tradičně prezentovala mladoboleslavská posádka Filip Mareš – Radovan Bucha, jež měla v průběhu Invelt Rally Pačejov za úkol hájit průběžné třetí místo v tabulce domácího mistrovství.

žádný příspěvek celý článek »

Náročnou rally Pačejov vyhrál Dominik Stříteský

foto

5. října 2020 • 19:05

Jednačtyřicátý ročník Invelt Rally Pačejov výrazně ovlivnilo počasí a především druhá etapa byla doslova 'bojem o přežití'. Udržet vozy na úzkých, mokrých a zablácených tratích nebylo vůbec jednoduché. V seriálu Peugeot Rally Cup zvítězila posádka Dominik Stříteský - Ondřej Krajča.

žádný příspěvek celý článek »

toplist