www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2020

Hannoverský hattrick týmu Racing 21

7. dubna 2020 • 17:00

Již třetí soutěžní vůz Polo GTI R5 v rámci projektu Racing 21 si v minulém týdnu převzal v hannoverském sídle společnosti Volkswagen Motorsport jezdec a manažer týmu Vojtěch Štajf. Racing 21 je tak technicky připraven na sezónu 2020, jejíž zahájení však zatím negativně ovlivňují opatření proti šíření koronaviru Sars-CoV-2.

Nový soutěžní vůz Polo GTI R5 s výrobním číslem #067 pro tým Racing 21 je postaven v nejnovější specifikaci roku 2020 a doplní tak druhý stávající vůz #039, pronajatý posádce Jan Černý – Petr Černohorský v Mogul Benzina Racing21 Teamu. „Samotný fakt, že jsme od závodního oddělení značky Volkswagen převzali již třetí Polo GTI R5, a to v době velmi takřka pozastavené výroby těchto speciálů, hovoří jasnou řečí o kredibilitě našeho týmu Racing 21 a skvělé spolupráci s německou značkou. Po prodeji prvního Pola GTI R5 disponujeme nyní dvěma těmito špičkovými soutěžní vozy, profesionálním týmem techniků a mechaniků. Projekt s Honzou Černým a jeho silnými partnery vidím jako ideální z pohledu reálného boje o nejvyšší příčky na domácích soutěžích,“ vyzdvihuje dosavadní spolupráci s německým výrobcem a spojení s předním českým jezdcem manažer týmu Racing 21 Vojtěch Štajf.

Pro prioritního jezdce ASN Štajfa bude sezóna 2020, jejíž řádnému zahájení zatím brání aktuální opatření proti šíření koronaviru, v mnohém výjimečná, a to vlivem současné pozice jezdce a manažera v domácích šampionátech v rally. Po splnění loňského cíle Racing 21 Klokočka Volkswagen týmu v podobě pátého místa klasifikace MČR se zcela novým vozem Polo GTI R5 se Vojtěch Štajf bude letos ucházet o co nejvyšší umístění v Poháru 2+ Sprintrally série. Vzhledem k mateřským povinnostem dosavadní navigátorky Veroniky Havelkové se do soutěžního vozu k němu vrací zkušený navigátor František Rajnoha, který v této roli působil již na počátku celého projektu Racing 21 v roce 2016. S Vojtěchem Štajfem tvořili společnou posádku již od sezóny 2013, na společném kontě mají 31 startů. Naposledy spolu startovali na Rally Příbram v roce 2018, kde obsadili třetí místo absolutně.

„Pevně věřím, že již brzy pominou důvody k opatřením, které bohužel negativně ovlivňují naše životy, včetně dění v českém motorsportu. Samozřejmě s radostí vítám zpět v našem týmu Františka Rajnohu, se kterým jsem v rally strávil hodně let a vždy nám spolupráce v autě seděla. Jsem přesvědčen, že můžeme směle pomýšlet na pravidelná přední umístění v domácích rallysprintech. Vedle startů v tomto seriálu bychom se však ještě rádi ukázali minimálně na jedné soutěži MČR, a to buď na tradiční Rally Bohemia nebo v Pačejově. Doufáme proto v jejich uskutečnění,“ odkryl letošní cíle Vojtěch Štajf a dodal: „Vzhledem k takto nastavenému týmovému programu bychom proto rádi našli ještě jednoho jezdce, který by si chtěl na nějakém závodě vyzkoušet podle mého nejlepší současný vůz třídy Rally 2, tedy Polo GTI R5, a případně tak doplnit týmový program pro letošní a zejména příští rok vedle projektu Jana Černého. Máme už zájemce o starty s naším vozem v blízkém zahraničí, otázkou realizace ale budou nastavená opatření proti šíření viru a s tím související upravené podoby šampionátů v sousedních státech. Náš tým může dále kromě špičkového nejnovějšího Volkswagenu nabídnout k pronájmu také o něco levnější, byť skvěle připravený speciál Škoda Fabia R5 ve specifikaci 2018.“

Racing 21 Klokočka Volkswagen tým představí nový design svého vozu Polo GTI R5 pro sezónu 2020 v rámci plánované virtuální soutěže „Kowax Valašská online rally ValMez“, kterou chtějí její pořadatelé uspořádat v termínu 9. - 15. dubna. „Nedávno jsme si telefonovali s Jaromírem Tomaštíkem a on mi nabídl možnost zúčastnit se, alespoň touto virtuální formou, první letošní české soutěže v kokpitu herního simulátoru. V rally mám rád všechny výzvy, a tak jsem nemohl odmítnout, už kvůli našim týmovým fanouškům. Shodou okolností půjde také technicky aplikovat náš nový design na virtuální vůz, se kterým budu startovat. Takže to bude vlastně taková naše premiéra. Stejně jako v reálném autě dám do této soutěže vše, co za volantem umím,“ slíbil před startem virtuální soutěže Vojtěch Štajf.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist