www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

Pro Toyotu Gazoo Racing Europe začíná nová epocha

20. dubna 2020 • 22:00

Společnost Toyota Motor Corporation oznámila, že její evropská základna výzkumu a vývoje Toyota Motorsport GmbH (TMG) změnila název na Toyota Gazoo Racing Europe GmbH (TGR-E).

TMG byla původně založena v roce 1979 v Kolíně nad Rýnem jako Andersson Motorsport GmbH.V roce 1993 změnila název na TMG poté, co se stala stoprocentní dceřinou společností automobilky Toyota.

Kromě zapojení společnosti do motoristického sportu, kterému se firma věnuje již od samotného založení, rozšířila v posledních letech spolupráci s firmou Gazoo Racing Company (GRC) s uplatněním odborných znalostí a zkušeností, které získala v motorsportu během let vývoje sériových vozů GR. Změna názvu společnosti odráží její těsnější vazby s GRC.

TGR-E bude i nadále fungovat jako centrum aktivit motorsportu automobilky Toyota v Evropě, kdy bude ve svém sídle v Kolíně nad Rýnem spolupracovat s GRC a věnovat se např. dodávkám motorů pro vozy účastnící se světového šampionátu vytrvalostních soutěží FIA (WEC) a světového rallyového šampionátu FIA (WRC), resp. pomáhat při vývoji modelu GR Supra GT4.

TGR-E dále využije své znalosti a odborné zkušenosti, které nasbírala prostřednictvím zapojení do aktivit motorsportu během let vývoje sériového vozů, čímž průběžně napomáhá vytvářet stále lepší automobily.

„Jasným posláním účasti v motorsportu, který je soubojem výsledků práce různých výrobců, je dosahovat vítězství. Proto musí TGR Europe pracovat jako tým profesionálů produkujících vozy schopné vítězit. Abychom mohli vítězit i nadále, musíme uplatňovat metodu kaizen, tedy průběžné zlepšování, a dělat věci stále lépe a lépe, bez ohledu na okolnosti. Náš tým bude zde v Kolíně nad Rýnem i nadále vyrábět stále lepší automobily, které budou vítězit,“ říká Akio Toyoda, prezident společnosti Toyota Motor Corporation.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist