www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Jak to vypadalo v neděli na Barumce

4. září 2006 • 12:30

Pro všechny posádky, které úspěšně zvládly nástrahy a záludnosti tratí první etapy, čekalo v neděli ještě dalších šest rychlostních zkoušek, přesněji 3 vložky s dvěma průjezdy. Nedá se však říci, že by nedělní etapa byla nějaká odpočinková. Hned 2 rychlostky disponovaly více jak dvaceti kilometry a tak se mezi některými posádkami schylovalo ještě k tvrdým soubojům o drahocenné vteřinky. Nejinak tomu bylo i u posádky Karel Trojan - Petr Řihák, která se svým umístěním po konci první etapy spokojená nebyla.

„Když jsme v sobotu zabrali a nadechovali se k útoku na vyšší příčky, přibrzdil nás problém s motorem, tudíž jsme pochopitelně chtěli hned od první nedělní vložky jet naplno, abychom pro sebe urvali co nejvíce bodů do celkového hodnocení MMČR.“

Výsledek v 10. RZ, kdy posádka ČKD URBAN PNEU RALLY TEAMU zajela až 13. absolutní čas, však neodpovídal vytyčenému cíli. Karel s Petrem tak na 10. místo, které okupoval Jiří Wolf, nyní ztráceli 9,4 vteřiny.

„Hned při prvním průjezdu erzetou Halenkovice jsem chtěl pořádně zabrat, ale místo pěkných časů se spíše kupily chyby, které vyústily v menší výlet skrze ohradu, kde jsme ztratili nejen přibližně 20 vteřin, ale i kusy nárazníku, blatníku a světla. Naštěstí jsme i s touto víceméně pouze kosmetickou vadou mohli pokračovat dál, ale se svým výkonem jsem nebyl vůbec spokojen,“ - zlobí se na svůj výkon Karel.

Špatná koncentrace nebo strach, zda auto vydrží? Těžko říci, co bylo hlavní příčinou několika chyb na vložce. K pohodě a dobrému výkonu určitě nepřispěla ani skutečnost, že Karel s Petrem byli nuceni po každé odjeté zkoušce dolévat 1-2 litry vody, která se stále ztrácela. Posádka modrobílého Lanceru se však postupně začala zlepšovat a s každou odjetou zkouškou ukrajovala z náskoku Jiřího Wolfa, až před druhým průjezdem RZ Halenkovice se rozdíl mezi oběma posádkami ztenčil na pouhých 1,3 vteřiny.

„Začali jsme se zlepšovat a na třináctce jsme se konečně před Jirku Wolfa, který s námi srdnatě bojoval, dostali. Usnout na vavřínech jsme si však dovolit nemohli, jelikož náš náskok by byl v případě sebemenšího zaváhání ten tam.“

V již zmíněné 13. RZ zajeli Karel s Petrem šestý čas absolutně a díky tomu se vyšvihli na 9.místo absolutně a 6. ve třídě produkčních vozů, což oběma vydrželo až do konce. Udržet toto umístění však tak jednoduché zase nebylo.

„Při druhém průjezdu RZ Kudlovice si s námi počasí pěkně pohrávalo. Snad po každém kilometru se střídalo sucho a mokro. A jakoby toho nebylo dost, občas se přidala taková průtrž, že ani stěrače nestíhaly. V cíli z toho byl až 13. čas absolutně, díky čemuž s k nám Jirka Wolf opět nebezpečně přiblížil. Karel tak na následující poslední patnácté rychlostní zkoušce musel ukázat svou rychlost.“

A povedlo se! Poslední 15. RZ Karel s Petrem dokonce vyhráli a svou účast na letošním ročníku Barumky zakončili tím nejhezčím dílčím výsledkem. Na prvního Krestu během patnácti měřených úseku ztratili něco málo přes pět minut a na sedmé místo absolutně a páté ve třídě pévéček, které udržel Bulhar Tanev, chybělo 11,5 vteřiny.

„Letošní Barumka byla velice náročná, přestože se jela skoro celá na suchu. Na tratích bylo velké množství vytahaného bláta a nečistot. Přes všechny útrapy jsem však rád, že je auto v cíli celé. Výsledek na oslavu sice není, ale nakonec na ty všechny útrapy, co nás v průběhu potkaly, jsem rád, jak za to, že je auto v cíli celé, tak za šesté místo ve skupině. Věřím, že příště to zde na Barumce bude přinejmenším o chlup lepší.“

Již za dva týdny pokračuje MMČR v Třebíči Horáckou rally, kde se posádka ČKD URBAN PNEU RALLY TEAMU opět pokusí získat co nejvíce bodů do celkového hodnocení MMČR.

„Nashledanou v Třebíči. Zdraví Vás Karel s Petrem.“

Daddy & Karel Trojan Communication
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist