www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2020

1. Online Rally Klatovy: těžká prověrka v blížícím se závěru sezony

9. října 2020 • 08:00

Premiérový ročník SONAX MMČR v Online Rally míří do svého finále. Před sebou má dva závěrečné podniky, přičemž tím nejbližším bude v polovině října 1. Online Rally Klatovy. Za její organizací stojí pořadatelé z Pošumavského automotoklubu, kteří zároveň na začátek listopadu plánují uskutečněné reálné klatovské rally odsunuté z původního jarního termínu.

1. Online Rally Klatovy 2020

Virtuální předehra bude jednou ze dvou posledních šancí pro pravidelné účastníky, jak zasáhnout do průběžného stavu šampionátu. V západních Čechách je pro ně připraveno celkem devět rychlostních zkoušek, jejichž souhrnná délka lehce přesahuje 80 kilometrů. Tratě budou kombinovat kopcovité lesní úseky, odpovídající šumavským hvozdům, a rovněž testy zasazené do prostředí českého venkova.

Úvodní devítikilometrová rychlostní zkouška bude okruhová po vzoru populární čínovské zkoušky, posádky většinu její trati absolvují dvakrát. Pak už následují čtyři klasické erzety, jejichž dvojité průjezdy budou proloženy dvěma servisními pauzami. Většina z nich má techničtější charakter, vlivným faktorem pak bude také přicházející podzimní počasí, jehož předpověď patrně donutí posádky sáhnout také po vlhké a mokré směsi pneumatik.

Seznam přihlášených jezdců den před uzávěrkou obsahoval bezmála 250 jezdců a do finální uzávěrky lze předpokládat příchod ještě dalších registrací. Seriál SONAX MMČR v Online Rally tak i ve své závěrečné fázi neztrácí na popularitě. Mezi potvrzenými registracemi nechybí nikdo z adeptů na přední příčky jak v celkové klasifikaci, tak v jednotlivých třídách.

Start prvního ročníku Online Rally Klatovy je naplánován na úterý 14. října, závod se pak uzavře v následující neděli o půlnoci. Západočeské rally bude v pondělí ještě předcházet shakedown a seznamovací jízdy. Pro aktuální informace a výsledky sledujte web šampionátu SONAX MČR v Online Rally www.onlinerally.cz a přidružené sociální sítě facebook a instagram Online Rally CZ!

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist