www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2020

Virtuální šampionát vyvrcholí na Mikulášské rally

5. listopadu 2020 • 11:20

Premiérová sezona SONAX MMČR v Online Rally míří do svého finále. O poslední body, které rozhodnou o vítězích jednotlivých tříd a zejména o letošním celkovém mistru nového esport šampionátu Autoklubu České republiky, si to jezdci rozdají na HOTHESS Mikuláš Rally Online.

HOTHESS Mikuláš Rally Online 2020

A bude to finále nevídané. Předobrazem virtuálního podniku se stala slušovická Mikuláš rally, která každoročně uzavírá motoristickou sezonu v Česku. Hlavní partner jejího loňského ročníku, společnost HOTHESS s.r.o., si vzala pod křídla i její online variantu a během několika měsíců ve spolupráci s promotérskou skupinou NRC kompletně převedla do virtuální reality loňskou variantu mikulášského závodu.

Na jezdce tak čeká hned trojice nových rychlostních zkoušek – divácky populární okruh okolo slušovického dostihové závodiště, klasická rychlostní zkouška vedoucí z Lípy do Slušovic – oba testy se při rally pojedou dvakrát – a na závěr krátký exhibiční test využívající opět část slušovického okruhu. Zajímavostí jistě bude, že na rozdíl od předešlých závodů, před kterými mohli jezdci známé tratě dopředu trénovat, budou nové rychlostní zkoušky účastníkům zpřístupněny pouze při seznamovacích jízdách. Podobně jako při skutečných závodech tedy i při finále letošního SONAX MMČR v Online Rally rozhodne nejen rychlost, ale také schopnost naslouchat rozpisu a najít nejvhodnější tempo na neznámých tratích.

A půjde o hodně. Po předposledním závodě na Šumavě své letošní prvenství potvrdili Jan Morávek ve třídě R-GT a Adam Weglowski v kategorii RC3. Kdo ovládne zbývající tři třídy a zejména, komu připadne post absolutního mistra letošní sezony, to se rozhodne právě na HOTHESS Mikuláš Rally Online – a to konkrétně v neděli 8. listopadu, kdy slušovická soutěž vyvrcholí. Pro aktuální informace a výsledky sledujte web šampionátu SONAX MMČR v Online Rally www.onlinerally.cz a přidružené sociální sítě facebook a instagram Online Rally CZ!

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist