www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2020

50 let příběhů jde do prodeje

11. listopadu 2020 • 14:00

Organizátoři Barum Czech Rally Zlín měli sice v srpnu pauzu, avšak nedá se říct, že by nějak zaháleli. Kromě prací na nadcházejícím ročníku stále populárnější rally se pustili také do tvorby knihy k jejímu nadcházejícímu jubileu. Jak již název napovídá, jedná se o sumář uplynulých 50 let zlínské soutěže. Kniha měla mít původně svou premiéru v létě při padesátém ročníku, avšak po jeho odvolání nakonec posunuli premiéru na letošní vánoce. Oficiálně bude uvedena do prodeje 1. prosince 2020.

„Práce na knize započaly již začátkem roku, avšak byly to jen prvotní nástřely“ sdělil Miloslav Regner, „Bohužel přišlo, co přišlo, najednou bylo vše jinak a my hledali, jak rally zachránit. Naše kniha tedy musela jít stranou. Práce jsme obnovili až v posledních několika měsících, aby byla připravena k distribuci fanouškům pod stromeček.“

Kniha je již vytištěna a v současné době se pracuje na vazbě celé knihy. Nedočkaví fanoušci však mohou využít předprodeje a mít knihu u sebe mezi prvními. Ten již nyní běží v oficiálním e-shopu www.visitrally.cz, kde najdete i zajímavé vánoční balíčky.

I třetí kniha z originální edice pořadatelů barumky bude unikátem a jistě se stane sběratelsky vyhledávaným artiklem. Je doslova našlapaná skvělými fotografiemi, jež zachytily v průběhu let jedinečnou atmosféru soutěže, proměny soutěžní techniky i divácká místa, která byste dnes jen těžko poznali. Nechybí ani zajímavé příběhy, o kterých většina fanoušků nikdy neslyšela. Například se dozvíte, jak putoval pohár barumky Evropou a proč jej někteří jezdci nechtěli vrátit. Společně se ohlédnete za „strážnickým safari“, za roky, kdy se jezdci vypravili soutěžit do slovenských hor, nebo zjistíte, proč musely z itineráře zmizet okruhové zkoušky, aby se později opět objevily a daly vzniknout městské speciálce v ulicích Zlína. Kniha je opět dvoujazyčná, takže si v ní počtou i ti, kteří mluví anglickým jazykem.

Všechny tři knihy z edice Barum Czech Rally Zlín mají také společné jmenovatele, když za nimi stojí dlouholetý spolupracovník Jakub Hofbauer a rallyový nadšenec a velký znalec historie barumky Michal Forst. „Nová kniha není encyklopedií, která by popisovala všechny jednotlivé ročníky a jejich výsledky, spíše by se dala považovat za fotoalbum, které ukazuje, jak se tvář barumky v průběhu uplynulých téměř padesáti let měnila. Opět se nám podařilo z archivu vydolovat některé nové a dosud nepublikované snímky, Michal pak přidal většinu textů, jejichž poutavý styl vás doslova vtáhne a přenese do dob minulých. Pevně doufáme, že nová kniha fanoušky barumky zaujme,“ sdělil Jakub Hofbauer.

Sledujte tedy bedlivě sociální sítě a web organizátorů, slíbili, že se brzy znovu ozvou s podrobnostmi o oficiálním uvedení knihy, který bude doprovázen i malým bonusem.

Martin Bill
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist