www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2021

Online Lak Racing Plzeň novinkou v kalendáři

2. června 2021 • 20:30

Třetím dějstvím SONAX MMČR v Online Rally sezony 2021 bude soutěž, která je letošní novinkou jak v reálných rallysprintech, tak mezi virtuálními soutěžemi – Online Lak Racing Rallye Plzeň. Za pořádáním podniku Autoklub Rallysprintsérie, stejně jako nově zařazené virtuální soutěže stojí Auto rallye klub Plzeň v AČR.

Skutečná Rallye Plzeň se jezdívala už v sedmdesátých letech minulého století, avšak po další čtyři dekády se mapa českých automobilových soutěží musela obejít bez ní. Plzeňský Auto rallye klub si vytyčil za úkol obnovit její tradici už na rok 2020, jenže tehdy se comeback západočeského podniku pozastavil kvůli pandemii koronaviru. Jeho čas tedy přichází nyní a co víc, součástí je také online rally zařazená do SONAX MMČR v Online Rally.

Reálný podnik i jeho virtuální varianta toho budou mít hodně společného. Na jezdce čeká celkem osm rychlostních zkoušek na čtyřech různých úsecích, přičemž souhrnná délka RZ v obou případech činí shodných 73,2 km. Virtuální zkoušky mají rozličný charakter, nechybí na nich technické, ale zároveň svižné úseky v zalesněných oblastech, posádky si ale rovněž užijí pasáže z autentického českého prostředí.

Uzávěrka přihlášek na plzeňskou online rally je stanovena na pátek 4. Června o půlnoci, pořadatelé očekávají účast převyšující dvě stovky jezdců. Mezi již přihlášenými nechybí aktuálně nejrychlejší trio pilotů – úřadující šampion SONAX MMČR v Online Rally Dennis Zeťák ze Slovenska, jeho týmový kolega Zdeněk Jílek, ani Štěpán Paulát, který se po předešlém závodě posunul do průběžného vedení letošní sezony.

Závodní program na Online Lak Racing Rallye Plzeň odstartuje v sobotu 5. června seznamovacími jízdami, které budou probíhat do pondělní půlnoci. V pondělí rovněž proběhne shakedown, samotná rally odstartuje v úterý a její účastníci ji mohou absolvovat až do neděle 13. června, kdy se uzavře trať závodu i konečné výsledky.

Další informace k šampionátu jsou k dispozici na webu www.onlinerally.cz a připojených sociálních sítích Online Rally CZ na facebooku a instagramu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist