www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2021

Pech s Uhlem neměli na Barumce kliku

1. září 2021 • 09:00

50. ročník Barum Rallye nedopadl pro EuroOil team podle jejich očekávání. Slibně rozjetý závod zastavila před koncem porucha motoru.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Barum Czech Rally Zlín 2021

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem vstoupili do 50. Barum Rallye skvělými časy a sváděli vyrovnaný souboj o stupně vítězů v rámci MČR. Několik rychlostních zkoušek byli dokonce nejrychlejší posádkou celé Barumky. Bohužel ve druhé etapě přestal fungovat motor jejich Focusu WRC a Plzeňané museli odstoupit.

„Je to pro nás obrovské zklamání, snažili jsme se i kvůli fanouškům u trati, kteří nás podporovali a hnali kupředu, ale pokračovat nešlo. Na 11RZ přestal nejprve pracovat posilovač řízení. Bez něj bychom nějak dokázali auto dostat do servisu, i když po 3km ostré jízdy mě už chytaly křeče do rukou. Ale asi kilometr před cílem se rozsvítila kontrolka mazání motoru a to byl konec.

Ihned jsem vypnul zapalování, aby se motor nezadřel, a do cíle jsme dojeli z kopce setrvačností bez motoru. Časoměřiči v cíli si z nás dělali legraci, že prý už máme zvuk jako elektroauto, ale nás to nerozesmálo. Ukázalo se, že praskla kliková hřídel v motoru tak, že se vibracemi poškodil pohon servořízení a následně čidlo upozornilo i na pokles tlaku oleje,“ popisuje šokující okamžiky Pech.

EuroOil team teď čekají hektické týdny, aby se podařilo do říjnové Rallye Pačejov dát dohromady nový motor pro jejich Ford Focus WRC. „Nejvíce bude záležet na spolupráci s anglickým M-sportem a jejich techniky. Ti k nám navíc budou muset ještě na závěr přijet motor ve voze oživit a doladit,“ vysvětluje Pech.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist