www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2021

SOUHRN: Rally Vyškov vyhrál Roman Odložilík

12. září 2021 • 17:00

Po měsíční pauze opět pokračuje Rallysprint série a Pohár 2+. Tentokráte se posádky vydávají na tradiční rychlostní zkoušky na východ od moravské metropole Brna, kde se uskuteční devětadvacátý ročník Rally Vyškov. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Rally Vyškov ON LINE --- Základní informace o Rally Vyškov --- Diskuzní fórum k Rally Vyškov

Roman Odložilík - Martin Tureček (Škoda Fabia Rally2 Evo) - Rally Vyškov 2021

Dva týdny po zlínské Barumce pokračovala Rallysprint série a Pohár 2+ na tradičníchy tratích Rally Vyškov. Vítězství si připsala dvojice Roman Odložilík-Martin Tureček, která tak udělala další důležitý krok v boji o titul v rámci Rallysprint série.

Před soutěží si dělala největší zálusk na titul trojice Roman Odložilík, Vojtěch Štajf a Adam Březík. Z očekávaného souboje však sešlo příliš brzy. Úvodní test ještě vyhrál Březík před Odložilíkem a Štajfem, na druhém však přišla pohroma. Adamu Březíkovi se uvolnila ližina a byl nucen skončit. O mnoho dál nedojel ani Vojtěch Štajf, na stejné zkoušce totiž na šotolinovém úseku trefil pravou zádí pevnou překážku a přestože se mu podařilo zkoušku dokončit, po ní byl nucen ze soutěže odstoupit.

Tím se stala pro Romana Odložilíka sólo jízda, kdy nikým výrazněji neatakován držel čelo soutěže až do samotného konce. Jediný, kdo mu byl schopen stíhat, byl Martin Vlček, který se s novým Hyundaiem i20 N Rally2 sžil a dokázal dokonce vyhrát dvě rychlostní zkoušky.

Zato souboj o třetí místo byl hodně napínavý, skoro se až zdálo, že je to místo prokleté. Štajf či David Tomek havarovali, těsně od třetího místa se chvíli pohyboval i Karel Štochl, pak však začal ztrácet. Karla Trněného a Petra Semeráda, který vyjímečně hostoval za volantem Mitsubishi Mirage Open N, zase zbrzdily penalizace za retardér. Třetí místo na stupních vítězů tak vybojoval Tomáš Kurka s Mini John Cooper Works WRC.

V rámci REallysprint série to byla one man show Jana Dohnala. Na první zkoušce sice o vteřinu prohrál s Egonem Smékalem, po zbytek soutěže pak suverénně dominoval a nenechal nikoho na pochybách, kdo je králem letošní rallysprint série. Druhý dojel navrátilec na soutěžní tratě Egon Smékal, třetí místo pak bral po mohutném finiši David Štefan, který dotahoval ztrátu za penalizaci kvůli retardéru. Téměř nikoho nezajímající Českou trofej historických automobilů vyhrál Aleš Jirátko sen.

Dalším sprintem bude za měsíc Futures Contproduct Rally Morava s centrem ve Šternberku.

Konečné výsledky Rally Vyškov

- - - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - - -

Po měsíční pauze opět pokračuje Rallysprint série a Pohár 2+. Tentokráte se posádky vydávají na tradiční rychlostní zkoušky na východ od moravské metropole Brna, kde se uskuteční devětadvacátý ročník Rally Vyškov. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Jan Dohnal - Ivo Vybíral (Renault Clio S1600) - Rally Vyškov 2020
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist