www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2021

Julien Ingrassia ukončí po letošní sezóně svou bohatou kariéru

7. října 2021 • 18:30

Světový multišampion a nerozlučný partner Sébastiena Ogiera Julien Ingrassia ukončí po letošní sezóně svou bohatou spolujezdeckou kariéru, během které dokázal spolu se svým souputníkem získat sedm titulů mistra světa v rally.

Jeho pilot Sébastien Ogier již několikrát vyhlašoval, že ukončí svou jezdeckou kariéru, nakonec se však vždy nechal přesvědčit pro pokračování. Nejinak je tomu i pro nadcházející sezónu, kdy alespoň ohlásil, že nepojede kompletní program, ale jen částečný. Toho se již nebude účastnit jeho dlouholetý spolujezdec Julien Ingrassia, který se rozhodl po letošní sezóně ukončit svou bohatou jezdeckou kariéru.

Dvojice Ogier-Ingrassia je téměř nerozlučná, oba společně odjeli drtivou většinu soutěží a jen v začátcích na pár vybraných soutěžích startoval s tím druhým někdo jiný. Poslední dvě soutěže pak budou letošní Rally Catalunya a ACI Monza Rally.

Již bylo také oznámeno, kdo bude Ingrassiovým nástupcem v soutěžním kokpitu Toyoty. Stane se jím Benjamin Veillas, který v posledních letech navigoval hlavně Erica Camilliho. Spolupráce s Ogierem však nebude novinkou, častokrát vedle něj usedal během testů a působil také jako ledový špion.

Originál prohlášení Juliena Ingrasii:
This adventure started almost 20 years ago, in November 2002 with my very first rally as a co-driver.

Just a couple of years later, in January 2006 I met Seb and we decided to combine our skills and will to accomplish our mission in the best possible way.

What a journey it has been since then...! Hard work at every second, some indescribable joys and emotions, so many people met all around the world...

I'm deeply proud of what we have accomplished together with Seb, all this energy and determination we spent across all those teams we've been part of, all those challenges we had to face !

After those thousands of pacenotes pages, it's time now for me to write some other lines of my life, and this is why I decided to end my career after the last rally of this season.

I want to say 'Thank You' to all of you for the support you have given me, and all those emotions we shared together!

I'll not be longer as the story is still being written : Toyota Gazoo Racing, Seb and I will fight until the end to win this 2021 Championship !

Let's Rock !!

Video s oznámením konce kariéry na Facebooku

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist