www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2021

Andrea Adamo odchází z vedení Hyundai Motorsport

foto

7. prosince 2021 • 15:00

Dnes byla oficiálně oznámena již nějaký čas spekulovaná informace - Andrea Adamo končí na pozici šéfa sportovního oddělení Hyundai Motorsport. Oficiálně z osobních důvodů.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Sébastien Ogier vyhrál v Monze a stal se poosmé mistrem světa

foto

24. listopadu 2021 • 09:00

Sébastien Ogier a Julien Ingrassia vyhráli závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se opět konal v Monze. Společně se stali poosmé mistry světa a uzavřeli nejen svou společnou spolupráci, ale také celou éru soutěžních speciálů WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing získal v Monze tři tituly

foto

23. listopadu 2021 • 19:15

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT na kultovním okruhu v Monze završil úspěšné tažení v letošním šampionátu ziskem hned tří mistrovských titulů, kdy si Toyota díky prvnímu a druhému místu v posledním kole pojistila první místo v boji o pohár konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci s vozy Škoda Fabia Rally2 evo zajistili týmový titul WRC2

foto

23. listopadu 2021 • 18:30

ACI Rally Monza uzavřela letošní FIA Mistrovství světa v rally. Přibližně polovina rychlostních zkoušek se jela na slavné trati formule 1 a v jejím okolí. Jezdci značky Škoda nasbírali pro tým Movisport dostatek bodů, aby v kategorii WRC2 získal týmový mistrovský titul.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Forum8 ACI Rally Monza

foto

10. listopadu 2021 • 16:30

Závěrečným podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích i současné éry speciálů WRC bude, obdobně jako v loňském roce, Forum8 ACI Rally Monza, která opět nabídne hybridní mix klasických rychlostních zkoušek a testů na stejnojmenném okruhu. Organizátoři dnes konečně zveřejnili seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Katalánská rallye: Evans a Toyota Gazoo Racing zpečetili celkově druhé místo

foto

19. října 2021 • 11:00

Elfyn Evans svým druhým místem v celkovém pořadí na Rally de España přiopravil půdu pro rozhodující kolo světového rallyového šampionátu FIA, v němž se rozhodne o držiteli titulu. K výsledku přispěl i stájový kolega Sébastien Ogier z týmu Toyota Gazoo Racing World Rally Team, jenž ve Španělsku dojel čtvrtý.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Thierry Neuville vyhrál Rally Catalunya

foto

17. října 2021 • 17:00

Pouhé dva týdny po šotolinové Secto Rally Finland se posádky mistrovství světa v automobilových soutěžích vydávají do Španělska, kde se po roční pauze uskuteční Rally Catalunya. Ta má opět centrum v přímořském letovisku Salou a letos se pojede kompletně jen na asfaltovém povrchu. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Organizátoři ACI Rally Monza odtajnili letošní trať

foto

14. října 2021 • 16:00

Organizátoři ACI Rally Monza, která dle očekávání nahradila v kalendáři zrušenou Rally Japan, v těchto dnech odhalili trať letošního ročníku. A mezi všemi zainteresovanými počínaje jezdci a konče diváky zavládlo velké zklamání.

žádný příspěvek celý článek »

Držet volant rovně se nedoporučuje

foto

14. října 2021 • 11:00

Nechtějme to zakřiknout, ale „u Vlčáků“ zatím druhá polovina letošní sezony překonává původní očekávání. Po úspěšném startu na domácí Barum Czech Rally Zlín se týmová karavana stáje Hyundai Kowax Racing přemístila na tradiční vyškovský sprint, odkud Martin Vlček s Karolínou Jugasovou přivezli nejlepší výsledek dosavadního průběhu sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Julien Ingrassia ukončí po letošní sezóně svou bohatou kariéru

foto

7. října 2021 • 18:30

Světový multišampion a nerozlučný partner Sébastiena Ogiera Julien Ingrassia ukončí po letošní sezóně svou bohatou spolujezdeckou kariéru, během které dokázal spolu se svým souputníkem získat sedm titulů mistra světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Sestavu Toyoty posílí příští rok Esapekka Lappi

foto

7. října 2021 • 17:00

Finský jezdec Esapekka Lappi se podle očekávání vrací do továrního týmu Toyota, ve kterém doplní stávající trojici Evans, Rovanperä a Ogier. A právě s francouzským multišampionem Esapekkou Lappim se bude dělit o volant třetího soutěžního speciálu.

žádný příspěvek celý článek »

O třetí Hyundai se budou v příští sezóně dělit Sordo a Solberg

foto

7. října 2021 • 14:00

První dva jezdci týmu Hyundai byli známi již dlouho dopředu - pokračovat budou Ott Tänak a Thierry Neuville. Vedení stáje v těchto dnech potvrdilo, že se o třetí oficiální vůz budou dělit Dani Sordo a Oliver Solberg.

žádný příspěvek celý článek »

Craig Breen továrním jezdcem M-Sportu

foto

7. října 2021 • 09:00

Dlouho spekulovaná informace byla oficiálně potvrzena - Craig Breen a Paul Nagle se stávají továrním jezdcem M-Sport World Rally Teamu pro sezóny 2022 a 2023, když budou řídit nejnovější hybridní speciál Ford Puma Rally1.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Secto Rally Finland vyhrál Elfyn Evans

foto

6. října 2021 • 13:00

Elfyn Evans vyhrál Secto Rally Finland a aspoň částěčně tak zdramatizoval letošní souboj o titul mistra světa. Z něj naopak definitivně vypadl Thierry Neuville, který si ve Finsku připsal další odstoupení, čímž podtrhl nevydařenou letošní sezónu.

žádný příspěvek celý článek »

Huttunen a Lukka při jubilejní Finské rally mezi první trojicí WRC 2

foto

6. října 2021 • 11:30

Slavnostní zakončení v centru města Jyväskyla oficiálně ukončilo šestý a závěrečný šotolinový podnik mistrovství světa. Oslava finského motoristického sportu se poprvé v historii uskutečnila v říjnu, a přestože podzimní počasí bylo pro závodníky a fanoušky přívětivé, rychlá a technická trať zůstala jako vždy velkou výzvou.

žádný příspěvek celý článek »

toplist