www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2021

SOUHRN: Rentor-Partr Rally Vsetín opanoval Adam Březík

31. října 2021 • 18:00

Závěrečným podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ bude již tradičně rallysprint s centrem ve Vsetíně, který v letošním roce nese název Rentor-Partr Rally Vsetín a pojede se na tradiční trojici rychlostních zkoušek v nejbližším okolí. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Rentor-Partr Rally Vsetín ON LINE --- Základní informace o Rentor-Partr Rally Vsetín --- Diskuzní fórum k Rentor-Partr Rally Vsetín

Adam Březík - Ondřej Krajča (Škoda Fabia R5) - Rentor-Partr Rally Vsetín 2021

Adam Březík si společně se svým spolujezdcem Ondřejem Krajčou připsal premiérové vítězství ve své rallyové kariéře, když vyhrál Rentor-Partr Rally Vsetín, čímž navázal na vítězství svého otce Martina na stejné soutěži z roku 2006.

Vsetínská soutěž bývá tradičně jedním z posledních mistrovských závodů v sezóně. I letos byla závěrečným podnikem Rallysprint série i Poháru 2+. Oba hlavní tituly i prvenství v Adam Cupu již byly rozdané, společně s náročnou druhou půlkou šampionátu a velkým počtem krátce po sobě jdoucích závodů se vše odrazilo na počtu posádek, ve Vsetíně se jich představilo celkem 73.

Pořadatelé si pro posádky připravili tradiční trojici zkoušek s úseky z Hošťálkové před Troják zpět do Hošťálkové, Semetín s podruhé použitou závěrečnou pasáží, kterou posádky nemohou znát z Richard Burns Rally a trojici zavírala zkouška Jabloňová vedoucí po známém úseku Vesník.

Od úvodních kilometrů bylo jasné, že si to o vítězství rozdají mladíci Adam Březík a Dominik Stříteský. Oba skutečně bojovali o každou desetinu a střídali se ve vítězství na rychlostních zkouškách. Bohužel jen do RZ 4. Na ní Dominik Stříteský trefil antikat, dostal defekt a poškodil si řízení. Do cíle zkoušky ještě dorazil a udržel se na druhém místě absolutně, s poškozeným vozem však musel odstoupit a natáhl tak smolnou sérii odstoupení, kterou začala havárie na Barum Czech Rally Zlín.

Březík si ve zbývajících zkouškách udržel vedení a po zásluze zvítězil. Druhý dojel Roman Odložilík, letošní šampion poháru 2+. Bronzový dojel Miroslav Jakeš, který se v úvodu soutěže trápil problémy s brzdami.

V rámci Rallysprint série na startu chyběl již jistý šampion Jan Dohnal a byla to velká škoda. Poprvé se mu totiž objevil na sprintu soupeř, který by mu mohl stíhat. Podruhé po Barumce se za volantem Peugeotu 208 Rally4 představil Jaromír Tarabus a opětovně potvrdil své jezdecké kvality, když deklasoval veškeré pole dvoukolek rozdílem třídy. Po technických problémech Petra Daniela na poslední zkoušce postoupili na stupně vítězů Martin Lehký a Michal Srb.

Pěkné podzimní počasí navnadilo posádky a tak se jelo hodně rychle, z čehož plynulo velké množství havárií. Řada zkoušek byla přerušená či dokonce zrušená. Ještě před startem načal sérii odstoupení Lukáš Pondělíček, do kterého na přejezdu na RZ 1 naboural hovnocuc. Hned druhá zkouška byla na hodně dlouho zastavena po havárii Egona Smékala. Různé zkoušky byly během dne zastaveny i kvůli haváriím Martina Vlčka, Filipa Ocelky, Petra Vraje, Kryštofa Zpěváka a Pavla Šorma.

Součástí Rentor-Partr Rally Vsetín byla i letos trochu zbytečně vypsaná Česká trofej historických automobilů. Z deseti vozů na startu jich dojelo až do cíle šest, nejrychlejší z nich byl Petr Němec s Ladou VFTS.

Konečné výsledky Rentor-Partr Rally Vsetín

- - - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - - -

Závěrečným podnikem letošní Rallysprint série a Poháru 2+ bude již tradičně rallysprint s centrem ve Vsetíně, který v letošním roce nese název Rentor-Partr Rally Vsetín a pojede se na tradiční trojici rychlostních zkoušek v nejbližším okolí. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Marek Vlček - Tomáš Plachý (Škoda Fabia R5) - Barum Czech Rally Zlín 2021
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist