www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní­ soutěže 2022

SOUHRN: Petr Semerád vyhrál TipCars Pražský Rallysprint

1. dubna 2022 • 17:00

Po dlouhé přestávce a dvou odkladech se uskuteční TipCars Pražský Rallysprint. Akce, která tradičně uzavírá tuzemskou soutěžáckou sezónu ji tentokrát otevře, když se namísto obvyklého prosince koná v závěru března. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Základní informace k TipCars Pražskému Rallysprintu

Petr Semerád - Danny Persein (Škoda Fabia Rally2 Evo) - TipCars Pražský Rallysprint 2022

V netradičním jarním termínu konaný odložený TipCars Pražský Rallysprint vyhrála domácí dvojice Petr Semerád-Danny Persein se Škodou Fabia Rally2 Evo v barvách slovenského týmu Rufa Motorsport.

Kvůli covidu se Pražský Rallysprint uskutečnil naposledy v prosinci 2019, od té doby byl již dvakrát odložen. Protože posádky volaly po jeho náhradě, rozhodl se pořadatelský tým pod vedením Petra Mihuleho uspořádat jeho jarní variantu, která svým programem a harmonogramem přesně odpovídala původním záměrům na prosince, tedy dvojím průjezdům klasickými rychlostními zkouškami v Trněném Újezdu a řeporyjské cementárně doplněné o průjezdy na strahovském okruhu.

Oproti zimní verzi se naopak obměnilo startovní pole. Zimní termín na konci sezóny bývá vhodný na zakončení sezóny, poděkování partnerům, svezení VIP hostů, utracení posledních prostředků z rozpočtu. Naopak, na konci března jsou posádky v plné přípravě na novou sezónu a naopak shánějí co nejvíce prostředků, aby mohly naplnit své plány.

Na startu se nakonec představilo čtyřiačtyřicet posádek. Těm od startu do cíle kraloval Petr Semerád, letos netradičně jediný zástupce rodinného klanu. Do všech rychlostních zkoušek vstoupil naplno a už na klasických úsecích si získal jasný náskok, který na Strahově ještě navýšil. Druhý dojel Adam Březík, který v závěru divácky efektními průjezdy málem své umístění prohospodařil. Třetí dojel o pouhé tři desetiny Martin Vlček, který naopak porazil čtvrtého Dominika Stříteského o pouhé 1,8 vteřiny. Právě Stříteský vezl asi nejznámější VIP osobnost - herce Zdeňka Godlu.

V hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou vyhrál David Štefan před Martinem Lehkým a Jiřím Rybákem, kategorii historiků ovládl Vojtěch Štajf před Lubomírem Tenklem a Jiřím Petráškem. O největší havárii se postaral Andrej Barčák se zbrusu novým Opelem Corsa Rally4, posádka naštěstí vyvázla z nehody nezraněna.

TipCars Pražský Rallysprint by se měl letos uskutečnit ještě jednou, tentokrát v tom správném zimním termínu, konkrétně 26. listopadu.

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Po dlouhé přestávce a dvou odkladech se uskuteční TipCars Pražský Rallysprint. Akce, která tradičně uzavírá tuzemskou soutěžáckou sezónu ji tentokrát otevře, když se namísto obvyklého prosince koná v závěru března. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist