www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2022

Krumlovské jaro lákadlem pro soutěžní posádky, uzávěrka v pondělí dopoledne

7. května 2022 • 18:00

Po třech letech se Rallye Český Krumlov pojede v tradičním jarním termínu 20. a 21. května. V průběžném seznamu přihlášených do 49. ročníku oblíbené automobilové soutěže a exhibiční Rallye Legendy Show zatím figuruje více než šedesát posádek. Uzávěrka je prodloužena do pondělní 10. hodiny.

Přihláška už dorazila od šestinásobného vítěze jihočeského podniku a úřadujícího republikového šampiona Jana Kopeckého (Škoda Fabia Rally2 Evo), který se pokusí odčinit loňské zaváhání a udolat vítěze podzimního klání Václava Pecha. Zkušeným pilotům určitě budou chtít šlapat na paty další jezdci dealerských týmů úspěšné tuzemské značky – stále zrychlující Filip Mareš a nadějný mladík Dominik Stříteský.

Atraktivní souboje jsou očekávány také v kategorii historiků. Chybět nebude Vlastimil Neumann s výkonným Fordem Escort RS Cosworth, fanoušci se můžou těšit také na průjezdy bývalého továrního pilota týmu Škoda Motorsport Jindřicha Štolfy (Rover 220 Gti) nebo bratrů Hejhalových, kteří přivezou Škodu 130 LR.

O pestrost startovního pole 49. Rallye Český Krumlov se postará početná skupina cizinců. Kvůli zrušení Jännerrallye se příhraniční Regional Rallye Cup sice letos nepojede, rakouské posádky mají přesto do Českého Krumlova namířeno v hojném počtu. Prozatím nejvzdálenějším účastníkem je Daniel Popov, syn bývalého bulharského mistra Jasena Popova. Za volantem Peugeotu 208 Rally4 se pokusí prohnat domácí dvoukolkáře.

Vzhledem k právě probíhajícím klatovským soutěžím pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu prodloužili termín pro odesílání přihlášek. Posádky si můžou do 10:00 v pondělí 9. května vybrat mezi hodnocením FIA European Rally Trophy, domácím mistrovstvím moderních a historických vozů, ale také Pohárem pořadatele (třída RN10) či XIV. Rallye Legendy Show.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist