www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní­ soutěže 2022

3. eSport Rallye Český Krumlov další zastávkou mistrovství v online rally

13. května 2022 • 07:45

Úvodní část letošní sezony Big Shock! MMČR v Online Rally odsýpá ve velkém tempu, po dubnové Valašské Online Rally a Online Rally Kopná se v půli května o slovo hlásí třetí ročník eSport Rallye Český Krumlov. Jihočeská soutěž patří ke stálicím českého virtuálního mistrovství a zároveň platí za jeden z nejtěžších podniků v kalendáři.

Jesus Perez (Peugeot 208 Rally4), 2. eSport Rallye Český Krumlov 2021

Za jeho organizací stojí zkušený tým ČK motorsport, který letos konečně mohl zařadit online rally jako předvoj reálné Rallye Český Krumlov. Ta se v minulém roce musela kvůli epidemii koronaviru odsunout na nezvyklý podzimní termín a v sezoně 2020 se ze stejného důvodu dokonce neuskutečnila vůbec. Letos se ale vše vrací do obvyklých kolejí a krumlovská rally se, stejně jako její virtuální odnož, odehraje v zažitém jarním termínu.

Na více než 160 účastníků, kteří se na 3. eSport Rallye Český Krumlov přihlásili, bude připraveno bezmála 87 soutěžních kilometrů, a to včetně autentických úseků z jihočeské rally. Jezdci se podívají na okruhovou rychlostní zkoušku Svince, a stejně jako v minulém roce, kdy byla do hry Richard Burns Rally připravena náročná RZ z Rožmitálu do Zátoně, se i letos podívají do zcela nových míst. Autor zmíněných tratí Martin Schwarz totiž pro letošní ročník připravil modifikaci RZ Zátoň, kdy se jednak pojede v opačném směru, ale také po nové technické pasáži vedoucí přes obec Jistebník. Předpověď počasí i tentokrát zůstává věrná typickým jihočeským podmínkám, posádky tedy během rally využijí všechny směsi pneumatiky od suché po mokrou a v samotném potemnělém závěru soutěže se ke slovu dostanou také světelné rampy.

Na startu nebude chybět žádný z favoritů celkové klasifikace i jednotlivých tříd a je potěšitelné, že i po odjetí dvou úvodních podniků do šampionátu přibývají noví licencovaní jezdci. Do českokrumlovské soutěže bude z pozice průběžného lídra nastupovat loňský celkový vítěz šampionátu Štěpán Paulát na Fordu Fiesta Rally2, na záda mu bude dýchat Jakub Hoffmann s Citroënem C3 R5, jenž vyhrál úvodní podnik letošní sezony. O průběžné třetí místo celkově se před Českým Krumlovem dělí Tomášové John a Buriánek, kteří oba sedlají letos nově povolené starší dvoulitrové speciály WRC.

Třetímu ročníku eSport Rallye Český Krumlov je vyhrazen celý druhý květnový týden, soutěž vyvrcholí v neděli 15. května 2022, kdy budou známi vítězové a poražení v této náročné rally.

Další informace k šampionátu jsou k dispozici na webu www.onlinerally.cz a připojených sociálních sítích Online Rally CZ na facebooku a instagramu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist