www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2022

Pech s Uhlem pojedou Rallye Plzeň

2. června 2022 • 14:00

EuroOil team s plzeňskou posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel pojede Rallye Plzeň i letos. Závod, který se nekonal 30 let, pořadatelé obnovili v loňském roce a připravili těžkou a velice atraktivní soutěž pro posádky i diváky. Jejich úspěšnou premiéru dokládá i aktuální startovní listina s rovnou stovkou přihlášených posádek.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Lak Racing Rallye Plzeň 2021

Pech s Uhlem pojali loni start na jejich domácím podniku zařazeném do Rallysprint série, jako přípravu před blížící se rallye v Hustopečích. A podle slov Ášína udělali dobře, tak proč to letos nezopakovat.

„Loňské rychlostní zkoušky nás mile překvapily, místy se podobaly právě těm šotolinovým hustopečským a celkový charakter tratě byl z jezdeckého pohledu moc hezký. I změny v nastavení auta se nám zde povedlo úspěšně vyzkoušet. Proto jsme se i letos rozhodli pro takovéto „ostré“ testování. Očekáváme ale těžký závod a tvrdou bitvu o stupně vítězů. Přece jen charakter jednodenních soutěží je jiný a bývá více vyrovnaný,“ posuzuje důvody startu Pech.

EuroOil team bude na letošní Rallye Plzeň v pozici obhájce vítězství, ale hned na první rychlostní zkoušce to nebude mít lehké. „První rychlostka se startuje ze Všerub, kde bydlí Petr a začátek vede po úzké klikaté cestičce kolem jejich pastvin s dobytkem. Mám od něj nůž na krku, že v žádném případě zde nesmím poškodit ohradníky, jako se mi to povedlo výletem na louku letos na Valašce. Tak nevím, jestli se budu soustředit víc na krávy, nebo na jízdu,“ směje se Pech.

Rallye Plzeň odstartuje v pátek 3.6. v 19.30 hod. slavnostním startem z Náměstí Republiky v Plzni a pokračovat bude v sobotu osmi rychlostními zkouškami. Vítězové budou vyhlášení ve stejný den v 16.30 hod opět na náměstí v Plzni.

EuroOil team zve všechny fanoušky na tuto motoristickou událost.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist