www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2022

Velmi vydařená "dvanáctka" v podání Davida Štefana

foto

9. března 2023 • 08:00

Dvaatřicetiletý David Štefan má za sebou další úspěšnou sezonu. Na druhý pokus absolutně pokořil rallysprintové mistrovství a stal se králem jednodenních soutěží. K tomu si připsal cenné výsledky v evropské zóně a ERT.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Lehký: V autě po Eriku Caisovi jsem si Prahu moc užil

foto

11. ledna 2023 • 16:00

Někdo vyhrává tituly, jiný si plní sny. Martin Lehký se rozhodl, že dosáhne na obě tyto mety. V průběhu sezony 2022 ovládl v rallysprintovém mistrovství třídu RC4 II a na konci roku si dal předčasně vánoční dárek.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Studénka neopouští Opel Adam Cup

foto

11. ledna 2023 • 11:00

V loňské sezoně jednatřicetiletý jezdec skončil v celkovém hodnocení na 4. místě v cupu a třídě RN7. Podařilo se mu zvítězit na posledním sprintu ve Vsetíně. Do nové sezony Ondřej Studénka vstupuje opět se spolujezdcem Vojtěchem Mudrákem a závodní technika zůstane také stejná.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Suchánek: Od kebabu, přes elektroniku do české rally

foto

10. ledna 2023 • 11:00

Luhačovický Petr Suchánek měl na začátku loňské sezony velké plány. Někdy se ovšem sejdou okolnosti, kdy jde sport stranou. „Fukata“ se do závodní sedačky posadil znovu až na konci roku a s novým spolujezdcem. Jaké to je, když v autě sedí dva „šoféři“, ale pouze jeden drží volant, se dozvíte z rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšný rok Vendy Kopáčka

foto

10. ledna 2023 • 09:00

Sezóna 2022 byla pro Kicker Racing zlomovou. Na české tratě se tým vydal s vlastním vozem Ford Fiesta R5, za jehož volantem zaznamenal při Rally Příbram pilot Václav Kopáček své premiérové vítězství v prestižním hodnocení Poháru P2+. Nebyl to navíc jediný týmový úspěch uplynulého roku...

žádný příspěvek celý článek »

Adam a Roman Čepelovi: Za to, že jezdíme rally, vděčíme Markovi Šimíkovi

foto

3. ledna 2023 • 22:00

V rally se bratři Čepelovi pohybují od roku 2008. Za tu dobu se jim podařilo získat dva tituly v ČMPR a stejný počet absolutních vítězství mají i v rallysprintech. Pojďme si oba bratry představit v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Ševčík: Závodit bez ruční brzdy by mne tolik nebavilo

foto

28. prosince 2022 • 18:00

Když je do závodu přihlášený Pavel Ševčík, vždy to slibuje atraktivní podívanou. Jezdec z Fryštáku totiž rád předvádí jízdu „dveřmi napřed“ a tím přivádí diváky podél trati do varu. Atraktivní a rychlou jízdu předvedl Ševčík i v posledním sprintu sezony ve Vsetíně, odkud si odvezl pohár za celkové třetí místo.

žádný příspěvek celý článek »

David Krofta: Dvě sezóny v Ralex - sportu

foto

28. prosince 2022 • 16:00

Motorsport mě jako diváka zajímal vždy. Již dříve jsem si pořídil i nějaká sportovní auta, občas jsem se svezl opatrně na okruhu, ale přímo k rally jsem se blíže nedostal. Mnoho let jsme ale přátelé s tátou Davida Štefana, Romanem, který byl sám úspěšný závodník, nejprve na plochodrážních motocyklech a potom v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Jančík: Těsné souboje s Dominikem mne hodně bavily

foto

27. prosince 2022 • 16:00

Ostravský Jakub Jančík byl výraznou postavou letošního rallysprintového mistrovství. Nejen, že s předstihem vyhrál Opel Adam cup, ale výbornými výkony nechával za sebou i posádky se silnějšími vozy. Nejvíce se prosadil ve dvoukolkách na Kopné, kde byl celkově osmý. Jak viděl sezonu tento devatenáctiletý, věčně usměvavý mladík, si můžete přečíst v následujících řádcích.

žádný příspěvek celý článek »

Mottl se Šmídem druzí v Rallysprint Sérii 2022

foto

18. prosince 2022 • 08:00

V loňském roce si nově složená posádka Martin Mottl a Tomáš Šmíd vyzkoušela zcela nový vůz Peugeot 208 Rally4 z dílen Brynda Racing na soutěžích ČMPR a sžila se s ním tak rychle, že letos naskočila rovnou do sprintových soutěží a nechyběla ani jednou za celý rok na stupních vítězů - tím obsadila druhou příčku v rámci absolutního hodnocení Rallysprint Série a rozhodně odjela kvalitní sezónu ve které posbírala mnoho zkušeností a zážitků. Cesta to ale nebyla jednoduchá.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rentor-Partr Rally Vsetín od Rallyservice.cz

foto

10. listopadu 2022 • 13:00

Ještě jednou se vrátíme na poslední podnik letošní Rallysprint série a Poháru 2+, kterým byla již tradičně na konci října Rentor-Partr Rally Vsetín. Průběh soutěže, která se jela za tradičně pochmurného podzimního počasí, si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našich spolupracovníků z Rallyservice.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Vsetín: Technický list se postavil proti Jakešovi

foto

4. listopadu 2022 • 14:00

Závěr Čermák a Hrachovec Adam Cupu měl poklidný průběh, ale dramatickou zápletku. V cíli posledního závodu se Dominik Jakeš s Vítězslavem Baďourou radovali z druhého sezónního prvenství v řadě. Pak ale jejich vůz Opel Adam Cup neprošel technickou kontrolou a ze závodu byl vyloučen.

žádný příspěvek celý článek »

Adam Březík s Ondřejem Krajčou vítězí v Poháru 2+

foto

1. listopadu 2022 • 10:00

Posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča korunovala své letošní vystoupení v Rallysprint Sérii absolutním prvenstvím v hodnocení Autoklub Poháru 2+. Triumf na Rentor – Partr Rally Vsetín byl čtvrtým absolutním v řadě, což znamenalo bodové překonání dosavadního lídra Vojtěcha Štajfa.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Adam Březík vítězem ve Vsetíně i celém Poháru 2+

foto

30. října 2022 • 18:00

Adam Březík dokázal společně se svým týmem opravit auto po nedávné nehodě na 3-Städte Rallye a suverénně opanoval závěrečný díl letošní Rallysprint série a Poháru 2+, čímž se stal letošním šampionem Poháru 2+. V rámci hodnocení Rallysprint série byl ve Vsetíně nejrychlejší Egon Smékal.

příspěvků: 1 celý článek »

Březík s Krajčou nebudou na Vsetíně chybět

foto

28. října 2022 • 08:00

Startovní číslo 1 nezůstane na posledním závodě Rallysprint Série neobsazeno. Posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča tím pádem bude moci zabojovat o prvenství v Poháru 2+. Zmíněná nejistota panovala v týmu po smolném incidentu v sobotní etapě česko-německé 3-Städte Rallye, která byla závěrečným podnikem českého šampionátu v rally.

žádný příspěvek celý článek »

toplist