www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2022

Na Bohemia Rally Mladá Boleslav 2022 proběhne sbírka na pomoc dětem postižených ichtyózou

23. června 2022 • 19:00

V rámci servisní zóny na Bohemia Rally ve dnech 9. a 10. července budou moci diváci navštívit stánek Spolku Ichtyóza a dozvědět se více o tomto genetickém onemocnění kůže.

Jaroslav Petráš - Petr Jindra (Renault Clio Rally5) - Kowax Valašská Rally ValMez 2022

„Péče o kůži pacienta postiženého ichtyózou je pro celou rodinu velice časově i finančně náročná, jelikož je nutné přebytečnou kůži pravidelně odstraňovat a promazávat. Spotřeba krémů může být i 8 kg měsíčně a ty nejsou zpravidla hrazeny pojišťovnou. Kromě osvětové činnosti Spolek Ichtyóza podporuje rodiny materiálně sbírkami a nákupem krémů, mastí a dalšího materiálu,“ shrnuje zakladatelka Spolku Ichtyóza Hana Kadlecová.

Stánek bude umístěný v servisním zázemí týmu Brynda Racing, který připravuje i vůz Renault Clio Rally5 posádky Jaroslav Petráš, Petr Jindra. „V barvách Spolku Ichtyóza pod přezdívkou rally_ichtik jezdíme od roku 2020, kdy jsme ještě závodili s vozem Opel Adam Cup v poháru XTG Adam Cup. Letos jsme vyměnili závodní techniku a přestoupili do závodů MČR v rally. Jsme hrdí, že můžeme podpořit svými aktivitami Spolek Ichtyóza, který pomáhá rodinám těchto postižených dětí,“ vysvětluje jezdec Jaroslav Petráš.

Na stánku Spolku budou moci návštěvníci mimo jiné i přispět na ozdravný pobyt dětí v termálních lázních Mušov, který se bude konat 7. – 9. října. Příspěvky budou formou vkladu přes QR kódy na transparentní účet Spolku Ichtyóza (2400941490/2010). „Děti s Ichtyozou se na ozdravném pobytu nejen koupou v sirnatých lázních, ale odvezou si kromě vzpomínek i pocit, že na vše nejsou sami. Letos očekáváme největší účast pacientů z ČR ale i SK, kde nemají žádné zastoupení. Pobyt 1 pacienta s maminkou a procedury vyjdou i přes velkou podporu hotelu na cca 5000 Kč. Celá cesta a potřeby na daný pobyt rodině vždy částku ještě navýší, ale díky Vaši pomoci i z minulých let můžeme vždy nejvíce nemocným dětem tento pobyt uhradit a za to Vám patří velké díky,“ uzavírá Hanka Kadlecová.

Více informací naleznete na stránkách www.ichtyoza.cz nebo na Instagramu rally_ichtik a celý tým Brynda Racing se těší na všechny fanoušky, kteří dorazí do servisní zóny v průběhu celého závodního víkendu.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist