www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2022

Pech s Uhlem na Barumce se startovním číslem roku jejich narození

25. srpna 2022 • 20:15

EuroOil team se představí již tento víkend na legendární Barum Rallye ve Zlíně se svojí tradiční posádkou Václav Pech - Petr Uhel a vozem Ford Focus RS WRC.

EuroOil team se svým současným vozem nemůže bodovat do ME a musí startovat až za celým polem 'Evropy'. Pech s Uhlem tak otevřou pole vozů jedoucích národní mistrovství a se svými tradičními rivaly budou svádět souboje s dvouhodinovým zpožděním. Pořadatelé přidělili posádce EuroOil teamu startovní číslo 76, což je ročník narození obou členů posádky, kteří jsou od sebe staří pouhých 5 dnů.

Václav Pech - Petr Uhel, Ford Focus RS WRC - Barum Czech Rally Zlín 2021

„Účast na Barumce považujeme vždy za něco zvláštního a jistě se jedná o vrchol motoristické sezóny v ČR. Bez nadsázky se dá říci, že je to nejtěžší soutěž, která u nás je. Z předchozích ročníků, kdy jsme zde také startovali hlouběji v poli, již dobře známe výhody a hlavně nevýhody startovní pozice. Letos to máme určitě lepší v tom, že nepojedeme v závěru první etapy proti čelu startovní listiny za tmy, jako třeba v loňském roce. To považuji za zásadní rozdíl v předchozích startech,“ hledá pozitiva dvojnásobný vítěz Barum Rally Václav Pech.

Pořadatelé připravili opět těžkou trať o délce bezmála 625 km. Vše začne tradičně v pátek večer městskou rychlostní zkouškou v ulicích Zlína, kde se opět čeká fantastická atmosféra a desetitisíce skandujících fanoušků.

„Pokaždé mi přijde, jako by tahle úvodní vložka byla vyvrcholením celé soutěže. Atmosféra, která tam panuje, proniká až do řvoucího závoďáku a blesky fotoaparátů osvětlují cestu snad víc než přídavná světla,“ popisuje Pech a za EuroOil team zve srdečně fanoušky do Zlína.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist