www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Sébastien Ogier mění před Japonskem spolujezdce

27. října 2022 • 16:00

Po nedávném vítězství na Rally Catalunya přichází pro nezainteresované celkem překvapivá informace o konci spolupráce vítězné posádky Sébastien Ogier - Benjamin Veillas. Již na nadcházející Forum8 Rally Japan bude francouzského multišampiona navigovat Vincent Landais.

Benjamin Veillas a Sébastien Ogier - Rally Catalunya 2022

Benjamin Veillas (44 let) usedl do závodní Toyoty po bok Ogiera poté, co na konci loňského roku ukončil svou soutěžní kariéru dvorní Ogierův navigátor Julien Ingrassia. Společně absolvovali letošní program vybraných závodů v mistrovství světa, spolupráce však nefungovala ideálně a tak bylo jasné, že dojde ke změně. Shodou okolností pak vzájemná spolupráce končí vítězstvím ve Španělsku.

Novým navigátorem Sébastiena Ogiera bude již od Japonska jednatřicetiletý Vincent Landais. Dlouholetý spolupracovník posádky (na testech i v rámci špionování), jehož mentorem byl sám Julien Ingrassia, navigoval v posledních letech francouzského mladíka Pierre-Louis Loubeta.

„Rád bych poděkoval Benjaminovi za tvrdou práci během celé sezóny. Nyní, když byly naplněné veškeré cíle pro letošní sezónu v podobě zisku titulů mezi jezdci i týmy, můžeme ukončit sezónu na pro Toyotu domácí soutěži v Japonsku. Poslední závod sezóny je ale také příležitost připravit se na budoucnost. Proto do vozu usedne Vincent, který s námi již spolupracoval jako ledový špion a po zkušenostech ze vzájemné spolupráce se těším na první společný závod,“ okomentoval situaci Sébastien Ogier.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist