www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Mauro Miele: Plním si své sny

foto

4. ledna 2023 • 11:00

Ital Mauro Miele se stal v roce 2022 historicky prvním vítězem kategorie WRC2 Masters. Jaká byla sezóna, jak se mu jelo v Japonsku, kde na Power stage porazil skoro všechny vozy Rally1 a jak se těší na Rallye Monte Carlo s novým autem?

žádný příspěvek celý článek »

Emil Lindholm: Alespoň potvrdit titul

foto

3. ledna 2023 • 13:00

Finský mladík Emil Lindholm se stal v roce 2022 mistrem světa v kategorii WRC2. O jeho rodinném zázemí, spojení se Škoda Motorsport a cílech pro rok 2023 si můžete přečíst v následujícím článku.

žádný příspěvek celý článek »

Druhým jezdcem M-Sportu se stal Pierre-Louis Loubet

foto

15. prosince 2022 • 16:00

Druhým jezdcem M-Sportu po Ottu Tänakovi, který objede celou sezónu za volantem Fordu Puma Rally1, bude francouzský mladík Pierre-Louis Loubet, který ve stejném týmu absolvoval již částečný program v mistrovství světa v letošní sezóně

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od Svena Kolluse

foto

14. prosince 2022 • 08:00

Ve druhé polovině října se v rámci mistrovství světa v automobilových soutěžích na nějaký čas naposledy uskutečnila Rally Catalunya s centrem ve španělském městě Salou. Průběh této asfaltové soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Erik Cais v sezoně 2023 s novým autem

foto

9. prosince 2022 • 18:00

Pro rok 2023, kdy se v České republice poprvé pojede soutěž vrcholného seriálu WRC, se zrodilo spojení český jezdec, český vůz, český tým. 23letý Erik Cais bude v nadcházející sezoně startovat se zbrusu novým soutěžním vozem Škoda Fabia RS Rally2 v sedmi soutěžích světového šampionátu WRC2. Náročný program zahrnuje také minimálně 5 startů v mistrovství Evropy ERC.

žádný příspěvek celý článek »

Ott Tänak pojede v příštím roce za M-Sport

foto

7. prosince 2022 • 14:00

Před měsícem a půl oznámil Ott Tänak konec své spolupráce s týmem Hyundai. Jeho budoucnost byla zahalena řadou otazníků, dnes se však naplnil sen většiny soutěžáckých fanoušků. Ott Tänak a principál M-Sport World Rally Teamu Malcolm Wilson se dohodli na společných startech v nadcházející sezóně mistrovství světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

FIA World Rally Championship v České republice, Německu a Rakousku

foto

25. listopadu 2022 • 15:00

Jedinečná, udržitelná a spojující, to je nová Central European Rally. ADAC, Autoklub České republiky a Rakouská federace automobilového sportu (AMF) přinášejí mistrovství světa FIA v rally do srdce Evropy s inovativním konceptem. Mezinárodní automobilová federace FIA zařadila Central European Rally v roce 2023 do kalendáře mistrovství světa, premiéra této nové soutěže je naplánována na 26.-29. října 2023.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn kalendář mistrovství světa 2023

foto

25. listopadu 2022 • 14:00

Promotér mistrovství světa dnes po dlouhých průtazích konečně oznámil plánovaný kalendář soutěží na nadcházející sezónu, který byl potvrzen mezinárodní automobilovou federací FIA. Z kalendáře vypadává Nový Zéland, náhradník Ypres i tradiční Catalunya, místo nich v kalendáři uvidíme Mexiko, Chile a Central European Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od Radima Pustějovského

foto

23. listopadu 2022 • 15:00

Ve druhé polovině října se nejspíš v rámci mistrovství světa v automobilových soutěžích na nějaký čas naposledy uskutečnila Rally Catalunya s centrem ve španělském městě Salou. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Radima Pustějovského.

žádný příspěvek celý článek »

Také Hyundai Motorsport oznámil jezdecké složení na příští sezónu

foto

18. listopadu 2022 • 14:00

Krátce po Toyotě oznámil své jezdecké složení pro přístí sezónu také jejich nejvážnější konkurent Hyundai. Po odchodu Olivera Solberga a Otta Tänaka do týmu přichází na pozici dvojky Esapekka Lappi, ve třetím autě se pak budou střídat Dani Sordo a Craig Breen.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota oznámila jezdecké složení na sezónu 2023

foto

18. listopadu 2022 • 13:00

Tovární tým Toyota Gazoo World Rally Team oznámil jezdecké složení pro nadcházející sezónu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Přestože se objevovala řada možných spekulací, jezdecké složení nakonec žádným zásadnějším překvapením neoplývá.

žádný příspěvek celý článek »

Craig Breen skončil u M-Sportu

foto

17. listopadu 2022 • 12:00

Je to něco málo přes rok, kdy byl s velkou pompou oznámen příchod Craiga Breena do M-Sportu, kde měl dělat po následující dvě sezóny týmovou jedničku. Po nevydařené letošní sezóně se obě strany dohodly, že vzájemnou spolupráci ukončí už v polovině kontraktu a jejich kroky se rozejdou.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Repco Rally New Zealand od Svena Kolluse

foto

14. listopadu 2022 • 14:00

Na přelomu září a října se do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích vrátila po dlouhé době Repco Rally New Zealand. Na přírodou vyhlášenou soutěž u protinožců se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Domácí soutěž Toyoty Rally Japan vyrabovaly Hyundaie, vyhrál Neuville

foto

13. listopadu 2022 • 16:00

Letošní Forum8 Rally Japan skončila hodně symbolicky. Soutěž pořádanou Toyota Motor Sports Clubem konaná ve městě Toyota s centrem na Toyota Stadium opanovali jezdci Hyundaie. Vítězem se stal Thierry Neuville, který s číslem 11 vyhrál o 1:11,1 před Ottem Tänakem. Japonce naopak potěšil svým umístěním na stupních vítězů Takamoto Katsuta.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier mění před Japonskem spolujezdce

foto

27. října 2022 • 16:00

Po nedávném vítězství na Rally Catalunya přichází pro nezainteresované celkem překvapivá informace o konci spolupráce vítězné posádky Sébastien Ogier - Benjamin Veillas. Již na nadcházející Forum8 Rally Japan bude francouzského multišampiona navigovat Vincent Landais.

žádný příspěvek celý článek »

toplist