www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2022

Březík s Krajčou nebudou na Vsetíně chybět

28. října 2022 • 08:00

Startovní číslo 1 nezůstane na posledním závodě Rallysprint Série neobsazeno. Posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča tím pádem bude moci zabojovat o prvenství v Poháru 2+. Zmíněná nejistota panovala v týmu po smolném incidentu v sobotní etapě česko-německé 3-Städte Rallye, která byla závěrečným podnikem českého šampionátu v rally.

Adam Březík - Ondřej Krajča (Škoda Fabia R5) - 3-Städte Rallye 2022

Adam Březík s Ondřejem Krajčou vstoupili do německého závodu třetím časem, ale brzký defekt v závěru úvodní sekce znamenal zásadní propad výsledkovou listinou. Kluci to však nevzdali, během páteční noci a sobotního dopoledne se vrátili do desítky absolutně, na druhou příčku v hodnocení českého šampionátu. Bohužel v RZ11, za neutuchajícího deště a na kluzkém asfaltu, přišel výlet z trati. Ten donutil posádku Samohýl Škoda Teamu odstoupit…

Tento moment však nebyl tím zásadním. Protože pořadatelé neumožnili vůz od trati „uklidit“, stalo se to, co si nikdo nikdy nepřeje. Do týmové Fabie R5 narazil při druhém průjezdu další vůz, havarující Opel Corsa Rally4 německé posádky. Pohled na zlínskou fabii nebyl nikterak příjemný a zdálo se, že původní plány na start ve Vsetíně a na německé Lausitz Rallye zůstanou pouze v oblasti teorie.

„V první moment jsme si mysleli, že start na Vsetíně a Lausitz Rallye není vůbec možný. Reálně jsme to viděli na pořádnou opravu s tím, že stíháme až Valašku (smích). Ale když jsme vůz složili na dílně a s mechaniky jsme se dali do práce, za pět hodin byla kastle odstrojená. Bývalý soutěžák a karosář Mira Březík ji dával týden dohromady, my si mezitím chystali všechny potřebné věci. Když se karosérie vrátila z laku, během odpoledne se auto připravilo do funkčního stavu. To bylo něco neskutečného,“ popsal hektické dny Adam Březík.

Ve čtvrtek odpoledne absolvovala posádka Samohýl Škoda Teamu funkční test fabie, a tak nic nebrání startu na Rentor – Partr Rally Vsetín. Karty jsou před startem rozdány. K prvenství v letošní Autoklub Poháru 2+ potřebují Adam s Ondřejem minimálně šest bodů. Pokud tedy celou soutěž zdárně pokoří, radost jim zajistí umístění v desítce.

Adam Březík - Ondřej Krajča (Škoda Fabia R5) - 3-Städte Rallye 2022

„Dnes proběhl funkční test, kde jsem si chtěl zase zkusit jet v závodním módu. Vše fungovalo na jedničku, a tak se už s Ondrou moc těšíme na sobotní závod. Na Vsetíně budeme obhajovat prvenství a roli favorita bychom rádi potvrdili. Tím bychom zároveň zvítězili i v hodnocení Poháru 2+, což je určitě naše priorita. Co se týká tratí, Hošťálková a Semetín jsou téměř totožné s loňským ročníkem, nová bude první polovina Vesníku. Tu jsem v závodním autě nikdy nejel, ale obecně mi není tento úsek neznámý,“ doplnil Adam Březík.

„Chci poděkovat všem, kteří nám v těchto těžkých chvílích pomohli s opravou. Všem našim partnerům, kteří od nás nedávají ruce pryč v dobách, když se nedaří. A také fanouškům za neskutečnou podporu, která nejen po 3-Städte Rallye přišla. Určitou formou poděkování bude i soutěž, která započne již na Vsetíně. Proto sledujte sociální sítě Samohýl Škoda Teamu i moje osobní, kde se objeví podrobnosti,“ uzavřel Adam Březík.

Průběžný stav Autoklub Pohár 2+ (6/7, po Rally Morava, zápočet pět nejlepších výsledků):

1. Štajf 120, 2. Březík 114, 3. Vlček 87, 4. Horák 59, 5. Kopáček a Cais 49

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist