www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Druhým jezdcem M-Sportu se stal Pierre-Louis Loubet

15. prosince 2022 • 16:00

Druhým jezdcem M-Sportu po Ottu Tänakovi, který objede celou sezónu za volantem Fordu Puma Rally1, bude francouzský mladík Pierre-Louis Loubet, který ve stejném týmu absolvoval již částečný program v mistrovství světa v letošní sezóně.

Pierre-Louis Loubet a Malcolm Wilson

Jak to tak již britského týmu s centrem v Dovenby bývá, za Loubetovým angažmá stojí nemalé finanční prostředky, díky kterým bude moci objet všech 13 plánovaných zastavení mistrovství světa. Otázka byla zodpovězena také ohledně spolujezdce, Loubetův obvyklý spolujezdec Vincent Landais totiž 'utekl' k Sébastienu Ogierovi. Novým navigátorem Loubeta v nadcházející sezóně bude Belgičan Nicolas Gilsoul, ještě nedávno dvorní spolujezdec Thierry Neuvilla.

„Je to pro mě splnění snu, o kterém jsem snil už od svého dětství. Odjet celou sezónu a navíc dělat každý víkend to, co miluju, je prostě fantastické. Mým hlavním cílem pro sezónu 2023 bude dokončit každý závod, získat nové zkušenosti a zjistit, kde mohu přitlačit a jet maximálně rychle,“ řekl Pierre-Louis Loubet.

Zbývající jezdecké složení M-Sportu bude oznámeno později.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist