www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ Evropy 2023

Lotyšská Rally bude v roce 2024 součástí kalendáře mistrovství světa

17. února 2023 • 17:00

Lotyšským organizátorům se podařilo dotáhnout do úspěšného konce jednání s promotérem ohledně zařazení jejich soutěže do mistrovství světa. Podnik, který nově ponese název Tet Rally Latvia, bude zařazen do kalendáře mistrovství světa již v roce 2024, jak dnes oficiálně potvrdili zástupci WRC Promoter GmbH.

Martins Sesks - Renars Francis (Škoda Fabia Rally2 Evo) - Tet Rally Liepaja 2022

Soutěž byla vyšlapána doslova z popela již před mnoha lety bývalým lotyšským závodníkem Raimondsem Strokšsem a byla po dlouhá léta zařazena do kalendáře mistrovství Evropy. V rámci šampionátu starého kontinentu vystřídala prakticky všechna roční období, když se jela v zimě, na jaře, na podzim i v létě. V létě se pojede i v letošním roce, ještě pod názvem Tet Rally Liepaja je naplánována na stejný termín, jako Hustopeče, tedy třetí týden v červnu.

Zatím není jasné, do jakého termínu se promotér a FIA rozhodnou lotyšskou soutěž, která je svým charakterem hodně podobná Estonsku a Finsku, zařadit. Jisté je rozšíření působnosti soutěže do větší části regionů. Již letos přibude k tradičním městům Liepaja a Talsi město Tukums, v příštím roce pak nejspíš i hlavní město Lotyšska Riga.

Kontrakt mezi pořadatelem a promotérem je zatím na jediný rok. Je to začátek možného rotačního systému soutěží mezi MS a ME?

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist