www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ Evropy 2023

Fotogalerie z Rally Hungary od Svena Kolluse

foto

23. listopadu 2023 • 14:00

Ještě jednou se vrátíme k závěrečnému dílu letošního seriálu mistrovství Evropy, Rally Hungary, který se jel naposledy na asfaltových rychlostních zkouškách v okolí proslulé vinařské oblasti Tokaj. Průběh tohoto podniku si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního kolegy Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Každou RZ jsme brali jako nový závod a bojovali jsme do posledního metru

foto

22. listopadu 2023 • 12:00

Třikrát na startu, třikrát v cíli. Tak by znělo stručné shrnutí posledních tří soutěží, kterých se Filip Mareš s Radovanem Buchou zúčastnili. Přesto se jejich hodnocení neobejde bez hořkosladkých pocitů. Reprezentanti stáje ACCR Entry Engineering dokázali ve všech třech případech bojovat o nejrychlejší časy a ukazovat svůj progres, ke kýženému výsledku jim však vždy chyběl kus štěstí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Hungary od Vandraq Studia

foto

17. října 2023 • 12:00

Je to již týden, co se uskutečnil závěrečný díl letošního seriálu mistrovství Evropy, Rally Hungary, který se jel naposledy na asfaltových rychlostních zkouškách v okolí proslulé vinařské oblasti Tokaj. Na soutěž se vydali i naši kolegové z Vandraq Studia, prostřednictvím jejichž snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Kohn nebude chybět na startu CER

foto

16. října 2023 • 09:00

Na premiérový start, kdy do České republiky zavítá podnik mistrovství světa, se pilně připravuje i Filip Kohn. Dvacetiletý jezdec má v letošní sezoně za sebou již pět startů na světových soutěžích. I když se jedná o rok, kdy mladý jezdec sbírá zkušenosti, už se mu podařilo získat 3. místo ve třídě RC3. To bylo při posledním světovém startu ve Finsku.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Rally Hungary se stal Mads Ostberg

foto

10. října 2023 • 20:00

V nezvyklém termínu na začátku října ukončila letošní ročník mistrovství Evropy Rally Hungary. Téměř po celou dobu kraloval domácí jezdec Miklós Csomós, na předposlední rychlostní zkoušce však havaroval a přenechal tak prvenství Madsi Ostbergovi, který si tak pojistil třetí příčku ve celém šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Hungary

foto

3. října 2023 • 10:00

V těchto dnech byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na závěrečný podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, Rally Hungary. Peloton ME se vrací do Maďarska po jednoroční pauze, nejspíše na dlouhou dobu naposledy se vydá na východ do města Nyíregyháza. Na startu uvidíme i početné zastoupení českých pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally di Roma Capitale od Svena Kolluse

foto

14. srpna 2023 • 11:00

Na začátku týdne, kdy se pojede Barum Czech Rally Zlín, si ještě jednou připomeneme doposud poslední odjetý závod mistrovství Evropy, kterým byla na konci července Rally di Roma Capitale. Na asfaltový závod v okolí Fiuggi se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Nevypustili jsme ani metr

foto

11. srpna 2023 • 15:00

Po sérii soutěží na nezpevněném povrchu dostal evropský šampionát nový náboj návratem na asfalt. Italská Rally di Roma Capitale se konala na domácí půdě celé řady asfaltových specialistů, a tak bylo zřejmé, že evropské body budou opět viset hodně vysoko. Na svůj „mateřský“ povrch, na kterém mají nejvíce odjeto, se těšili i Filip Mareš s Radovanem Buchou, jejichž přáním bylo navázat na nedávný úspěch z Rally of Scandinavia.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally di Roma Capitale opanovali domácí jezdci, vítězem nedostižný Crugnola

foto

4. srpna 2023 • 19:00

Domácí jezdci suverénním způsobem opanovali Rally di Roma Capitale. Prvenství si připsal Andrea Crugnola před nestárnoucím Giandomenicem Bassem. S ním dlouho bojoval Yoann Bonato, jediný, co byl ústřední dvojici schopen konkurovat. Na předposlední zkoušce se však vinou defektu propadl, na bronz se tak posunul Hayden Paddon.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Royal Rally of Scandinavia od Svena Kolluse

foto

26. července 2023 • 10:00

Ještě jednou se vrátíme k pátému dílu letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, kterou byla premiérově švédská soutěž nesoucí název Royal Rally of Scandinavia. Na šotolinový závod se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš posunul své šotolinové maximum

foto

21. července 2023 • 14:00

Šotolinová část letošního mistrovství Evropy v rally (ERC) napsala svoji poslední kapitolu a zastihla ve skvělé formě české reprezentanty. Pokud se v cíli lotyšské Tet Rally Liepaja zdálo, že Filipu Marešovi s Radovanem Buchou ke spokojenosti kousek schází, nedávná Royal Rally of Scandinavia jejich očekávání možná i předčila. Na soutěži, která přehoupla kontinentální seriál do druhé poloviny, předvedli skvělý výkon a v silné konkurenci vybojovali velmi cenné šesté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally di Roma Capitale

foto

20. července 2023 • 21:30

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na šestý díl letošního mistrovství Evropy, Rally di Roma Capitale, kterým se posádky vrací po trojici rychlých šotolin zpět na asfaltový povrch. Zveřejněná soupiska je sice krapet slabší, než obvykle, přesto ale slibuje návrat jednoho z hrdinů ME nedávné minulosti.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Premiérovou Royal Rally of Scandinavia opanoval domácí Oliver Solberg

foto

8. července 2023 • 21:00

Oliver Solberg se po nějakém čase vrátil za volant rodinného Volkswagenu Polo Gti R5 a opanoval domácí soutěž Royal Rally of Scandinavia, která byla poprvé v historii zařazena do kalendáře mistrovství Evropy. Jediný, kdo dokázal ze švédským mladíkem držet krok byl Hayden Paddon, který nakonec skončil na druhém místě. Na stupně vítězů je doprovodil Martins Sesks.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z TET Rally Liepaja od Svena Kolluse

foto

6. července 2023 • 09:00

Ještě jednou se vrátíme ke čtvrtému dílu letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, kterou byla tradiční šotolinová soutěž TET Rally Liepaja. Na nesmírně roztahanou a počasím ne úplně přívětivou soutěž se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, prostřednictvím jehož snímků si můžete tuto soutěž připomenout.

žádný příspěvek celý článek »

Šotolinová mise vstupuje do závěrečné třetiny

foto

3. července 2023 • 17:00

Zatímco účastníci českého mistrovství se v Hustopečích radovali z každého kilometru stráveného na šotolině, na Filipa Mareše s Radkem Buchou jich na lotyšské Tet Rally Liepaja čekaly necelé dvě stovky. Pro reprezentanty týmu ACCR Entry Engineering se jednalo o druhou část jejich aktuálního šotolinového „trojboje“, který vyvrcholí o druhém červencovém víkendu ve Švédsku.

žádný příspěvek celý článek »

toplist