www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2023

Startovní listina Agrotec Petronas rally se pomalu plní

30. května 2023 • 09:00

Už jen během tohoto týdnu se mohou zájemci registrovat ke startu na Agrotec Petronas rally Hustopeče (uzávěrka je 4. června ve 12 hodin). Čtvrtá soutěž českého šampionátu proběhne ve dnech 16. – 17. června 2022. Kromě soudobého pole slibují zajímavou podívanou historické speciály.

Ondřej Šimek - Vítězslav Baďura (Ford Fiesta R5) - Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2022

Hned mezi prvními se ke startu na hustopečské soutěži přihlásily všechny tři posádky startující s v barvách společnosti Agrotec. Nejvážnějšími favority jsou aktuální lídři českého šampionátu Jan Kopecký s Janem Hlouškem (Agrotec Škoda Rally Team), kteří letos využívají speciál Škoda Fabia RS Rally. Po vítězství na Rallye Český Krumlov si upevnili průběžné vedení v šampionátu a své postavení jistě budou chtít na „rally mezi vinohrady“ potvrdit. Mezi přihlášenými nechybí řada dalších jezdců z první desítky průběžného pořadí MČR (Karel Trojan, Martin Vlček, Ondřej Šimek). V tažení s Fabií R5 bude na hustopečské šotolině pokračovat Jakub Jirovec.

Zajímavá konkurence se rýsuje i v kategorii 55+, kde bojují o mistrovské body Martin Rada s Jaroslavem Jugasem (Agrotec Autoklub v AČR / Abarth 124 Rally). Po třech závodech jim patří průběžná druhá příčka, jejich soupeři se rýsují mezi Petrem Kačírkem, Markem Vlčkem, Martinem Severou a Petrem Leherem.

Na specifické hustopečské tratě s příměsí šotolinových pasáží zatím zvažují přihlášky rychlí piloti dvoukolek, naopak mezi historiky není nouze o tradiční taháky. Vlastimil Neumann je registrován s Lancerem Evo III, nové vozy budou konečně chtít vyladit ke své spokojenosti Jindřich Štolfa (Ford Escort RS 1600) a Miroslav Janota (Opel Ascona 400). Zajímavostí startovní listiny bude účast Estonce Alara Hermansona s Volhou M24.

Základní obrysy závodu jsou už dříve známé, na posádky čeká během pátečního večera a soboty dvanáct rychlostních zkoušek. Trať závodu měří celkem 350 km, s necelými 148 km ostrými kilometry. V pátek budou převládat úseky s asfaltovým povrchem, v sobotu se přidá i tradiční šotolina. Nejdelším testem soutěže bude sobotní RZ Horní Bojanovice – Diváky (15,30 km).

Agrotec Petronas rally odstartuje v pátek 16. června v 17 hodin, s nočním závěrem dne (UP 23:13) a pokračovat bude sobotní etapou (1. června, start 8 hodin). Vítězná posádka bude na cílové rampě korunována kolem půl třetí odpoledne.

Servisní zázemí je opět umístěno do areálu společnosti MOSS logistics (Bratislavská ulice, Hustopeče), která je dlouholetým partnerem a podporovatelem hustopečské rally.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist