www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2023

Zpěvákovci a Jantar Team si nadelili predčasné Vianoce

foto

22. prosince 2023 • 15:00

Úzka spolupráca medzi rodinou Zpěvákových a Jantar Teamom odštartovala pred štyrmi rokmi. Za ten čas spolu prešli kus cesty, vymenili niekoľko súťažných vozidiel a teraz si dopriali predčasné Vianoce.

žádný příspěvek celý článek »

Štolfa-Hawel: Z boje o titul vyšla nakonec bronzová příčka

foto

18. prosince 2023 • 13:00

Až do poslední soutěže, kterou byla Rally Pačejov, bojovala posádka týmu ČK Motorsport Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel o mistrovský titul ve skupině C3. Do letošní sezóny nastoupili s novým vozem pro Mistrovství ČR historických soutěžních vozů, a to s Fordem Escort 1600 RS MK II, jehož základ postavil několikanásobný mistr Švédska Bo Varmenius.

žádný příspěvek celý článek »

Miroslav Čabaj: Závody mne baví čím dál víc…

foto

14. prosince 2023 • 18:00

Šestatřicetiletý Miroslav „Antoan“ Čabaj má za sebou další úspěšnou sezonu, a jak jsme si u něj zvykli, byla znovu mistrovská. Českokrumlovák již má na svém „triku“ pět českých a jeden slovenský titul.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Jirovec: Sezona 2024 bude se Škodou Fabia R5

foto

30. listopadu 2023 • 08:00

Plzeňský Jakub Jirovec má za sebou třetí sezonu a ta letošní se nesla ve střídání vozů Alpine A110 RGT a Škoda Fabia R5. V průběhu roku zaznamenal pětadvacetiletý jezdec několik pěkných výsledků. Ten největší byl při rozlučkovém startu s Alpinkou v Pačejově, kde Kuba s Petrem Jindrou obsadili 8. místo.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn kalendář ERC, barumka se pojede opět v srpnu

foto

22. listopadu 2023 • 20:00

Světová rada Mezinárodní automobilové federace FIA schválila konečnou podobu kalendáře Mistrovství Evropy v rally (ERC) na rok 2024. Šampionát starého kontinentu čítá i v příštím roce osm podniků, které se uskuteční v osmi různých státech. Překvapivě se odjede pět soutěží na asfaltovém povrchu a pouze tři se uskuteční na šotolině.

žádný příspěvek celý článek »

Posádka Štefan - Vichtora vyhrála sedmý ročník Peugeot Rally Cupu

foto

13. listopadu 2023 • 19:00

V pořadí sedmý ročník seriálu Peugeot Rally Cup opanovala posádka David Štefan – Ondřej Vichtora s vozem Peugeot 208 Rally4. Posledním letošním závodem byl 44. ročník Invelt Rally Pačejov, ale definitivní tečku za sezónou udělala až ve Vsetíně posádka Brož – Mazal.

žádný příspěvek celý článek »

Ján Kundlák: Rychlost v letošní sezoně mi nechyběla

foto

3. října 2023 • 11:00

Když začal v roce 2016 jezdit Ján Kundlák české závody, ukázal, že bude hodně rychlý. Místo dalších startů ale přišla pauza. Až letos se třicetiletý jezdec plně vrátil na erzety a výsledkem je post vicemistra v kategorii 2WD a druhé místo ve třídě RC4 I v MČR.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci na pneu Hankook vicemistry ČR absolutně i ve 2WD

foto

1. října 2023 • 08:00

Úspěšné letní měsíce mají za sebou jezdci Hankook Drivers Rally Trophy, který je vypsán pro jezdce startující na závodních pneumatikách značky Hankook. Jejich výsledkům vévodí absolutní vítězství Dominika Stříteského na Bohemia Rally, vítězství Jaromíra Tarabuse ve „dvoukolkách“ v rámci MČR na Barum Rally a Jána Kundláka na Rally Pačejov.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Invelt Rally Pačejov od Rallyservice.cz

foto

28. září 2023 • 14:00

V polovině září skončila letošní sezóna PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Závěrečným podnikem byla v netradičním termínu uprostřed září oblíbená Invelt Rally Pačejov. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našich stálých spolupracovníků z Rallyservice.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Zdeněk Hrůza: Rally pro mne vždy byla vášní a koníčkem

foto

26. září 2023 • 18:00

Osmatřicetiletý Zdeněk Hrůza se nesmazatelně zapsal do českého rallysportu. Během své kariéry měl štěstí na kvalitní jezdce, se kterými se dostal až na závody mistrovství světa. Rodák z Telče poprvé četl noty ve Felicii N1a za deset let spolujezdcování se vypracoval až na nejvyšší úroveň. Jak vypadala jeho kariéra, si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Invelt Rally Pačejov od Dalibora Benycha

foto

24. září 2023 • 14:00

V polovině září skončila letošní sezóna PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Závěrečným podnikem byla v netradičním termínu uprostřed září oblíbená Invelt Rally Pačejov. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský / Jiří Hovorka vicemistry

foto

24. září 2023 • 13:00

Letošní PSG Mistrovství ČR v rally skončilo o minulém víkendu na tratích v okolí Horažďovic. Auto Podbabská Škoda MOL tým šel do finále s jediným úkolem: posunout Dominika na druhé místo celkové klasifikace mistrovství. Krásné rychlé tratě, výborná organizace, velký divácký zájem, to jsou charakteristické rysy této rally už po mnoho let.

žádný příspěvek celý článek »

Perfektní uzavření kapitoly Jirovce s Alpinou

foto

22. září 2023 • 15:00

Heslem „to nejlepší nakonec“ se nejspíš řídí dvojice Jakub Jirovec – Petr Jindra. Při závěrečném podniku letošního velkého mistráku v Pačejově dosáhla mladá posádka na skvělé 8. místo v absolutní klasifikaci. Alpinka i posádka fungovaly výborně, přesto to vypadá na rozchod.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký zakončil sezónu v Pačejově

foto

22. září 2023 • 09:00

Agrotec Škoda Rally Team zakončil úspěšnou sezónu na Invelt Rally Pačejov. Nádherně postavenou soutěž s vynikajícími pořadateli ještě vyšperkovalo příjemně letní počasí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Invelt Rally Pačejov od Jörga Ullmanna

foto

21. září 2023 • 09:00

V polovině září skončila letošní sezóna PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Závěrečným podnikem byla v netradičním termínu uprostřed září oblíbená Invelt Rally Pačejov. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna.

žádný příspěvek celý článek »

toplist