www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2023

SOUHRN: Silmet Rally Příbram opanoval Jan Černý

22. července 2023 • 23:00

Po více než měsíční pauze pokračuje Rallysprint série a Pohár 2+ svým teprve třetím závodem. Před podzimní moravskou trojicí závodů se posádky naposledy v rámci RSS vydávají do Čech, kde se uskuteční Silmet Rally Příbram. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Silmet Rally Příbram ON LINE --- Základní informace o Silmet Rally Příbram --- Diskuzní fórum k Silmet Rally Příbram

Jan Černý - Petr Černohorský (Hyundai i20 N Rally2) - Silmet Rally Příbram 2023

Jan Černý si odskočil z kanárského šampionátu a se svým Hyundai i20 N Rally2 stylem start cíl opanoval Silmet Rally Příbram, čímž dokázal konečně zvítězit ve své domácí soutěži. Na stupně vítězů jej doprovodili Václav Kopáček a Vojtěch Štajf.

Poslední léta nemívala příbramská soutěž na růžích ustláno, zdá se ale, že se konečně podařilo stabilizovat situaci. Letos se odjela pod názvem Silmet Rally Příbram, kdy si organizační výbor připravil čtveřici vesměs rychlejších testů v okolí Sedlčan. V okolí Příbrami i Sedlčan panovalo ideální letní počasí, které přimělo posádky k velkému nasazení i přemotivovanosti, což vedlo k velkému počtu nehod.

O titul v Poháru 2+ letos usilují hlavně Vojtěch Štajf a Martin Vlček, prim tentokrát hráli jiní. Stylem start-cíl zvítězil Jan Černý, který konečně dovezl na tuzemských tratích speciál Hyundai i20 N Rally2 až do cíle a to hned na stupínku nejvyšším. Stříbrnou příčku vybojoval Václav Kopáček, který si tak napravil reputaci po nevydařené Plzni. Naopak se nedařilo třetímu hostu, úřadujícímu německému šampionovi Philipu Geipelovi, jehož ve finále zradila technika. Až třetí příčka tak zbyla pro jednoho z uchazečů o titul. Nakonec byl tím spokojenějším Vojtěch Štajf, který se sice pokoušel bojovat o stříbro s Kopáčkem, po většinu času ale ztrácel. To čtvrtý Martin Vlček ztratil na svého úhlavního soupeře už v úvodu a posléze ztrátu stáhnout nedokázal.

V rámci Rallysprint série se letos podruhé představil Jan Dohnal, který je se svým Renaultem Clio S1600 mezi dvoukolkami nedostižný, což potvrdil i tentokrát, když svým soupeřům nedělil minutu a půl víc. Druhou příčku vybojoval obdobně suverénně Patrik Rujbr, třetí dojel navrátilec na soutěžní tratě Martin Mottl.

V rámci soutěže historických vozů se událo jednoznačně největší překvapení soutěže, zvítězil totiž Miroslav Tejkal se Subaru Impreza 555. Druhý dojel Miroslav Janota, který konečně dovezl stále ještě ne úplně vyladěný Opel Ascona 400 až do cíle. Bronz pak i díky třicetivteřinové penalizaci za retardér bral Otakar Zenkl se Škodou Favorit 136 L.

Rallysprint série bude pokračovat na začátku září, kdy se přesune na Moravu, kde se uskuteční další ročník oblíbené Rally Vyškov.

Konečné výsledky Silmet Rally Příbram

Před soutěží

Po více než měsíční pauze pokračuje Rallysprint série a Pohár 2+ svým teprve třetím závodem. Před podzimní moravskou trojicí závodů se posádky naposledy v rámci RSS vydávají do Čech, kde se uskuteční Silmet Rally Příbram. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Martin Vlček - Alexandra Skripová (Hyundai i20 R5) - Silmet Rally Příbram 2022
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist