www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2023

SOUHRN: Vítězem Invelt Rally Pačejov se stal Václav Pech

19. září 2023 • 18:30

Kvůli světové soutěži nezvykle již v polovině září se uskuteční závěrečný podnik letošního PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, mezi posádkami i diváky oblíbená Invelt Rally Pačejov, která se uskuteční na tradičních tratích v okolí Horažďovic. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Invelt Rally Pačejov ON LINE --- Výsledky Invelt Rally Pačejov - historic ON LINE --- Základní informace o Invelt Rally Pačejov --- Diskuzní fórum k Invelt Rally Pačejov

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Invelt Rally Pačejov 2023

Vítězem závěrečného podniku PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Invelt Rally Pačejov, která se kvůli světové Central European Rally jela netradičně již v půlce září, se stal Václav Pech, který porazil svého úhlavního soupeře a zároveň letošního mistra České republiky Jana Kopeckého o pouhou jednu jedinou sekundu.

Organizátoři oblíbené Invelt Rally Pačejov byli nucení posunout svou soutěž z říjnového termínu do poloviny září kvůli blízkosti Central European Rally v mistrovství světa. To přineslo ideální podzimní počasí, kdy bylo téměř po celou dobu sucho a jen po ránu se tvořily mlhy. Traťově pořadatelé připravili tradiční rychlostní zkoušky, které se jezdívají v okolí Horažďovic pravidelně.

Od začátku bylo jasné, že se bude opakovat kolorit letošního roku, kdy si to o vítězství rozdávají hlavně Jan Kopecký a Václav Pech. Zpočátku se jim snažil stíhat i třetí Dominik Stříteský, který sice po vteřinkách ztrácel, pořád ale byl na dostřel. Prakticky po celý závod vedl Jan Kopecký, největší náskok činil 5,2 vteřiny. A když se před poslední rychlostní zkouškou ustálil rozdíl na 0,9 vteřiny ve prospěch bývalého továrního pilota Škody, bylo jasné, že to bude mít těžké. Závěrečná zkouška se totiž jel úsek Klínovice-Chrášťovice, na kterém Václav Pech se svým Focusem WRC smazal největší část z Kopeckého náskoku. A to se také potvrdilo, poslední zkoušku Pech vyhrál o 1,9 vteřiny, čímž se stal vítězem soutěže s náskokem pouhé jedné vteřiny.

Třetí nakonec dojel s půlminutovou ztrátou Dominik Stříteský. Tomu v podstatě stačilo dojet do cíle, aby získal titul vicemistra republiky za Janem Kopeckým. Obzvlášť, když jeho nejvážnější konkurent o stříbro, byť jen teoretický, nakonec do Pačejova nepřijel. O to napínavější byl souboj o bramboru mezi Věroslavem Cvrček a Alešem Jiráskem. Oba sváděli napínavé souboje doslova o každou vteřinu. Nakonec byl v cíli spokojenější Cvrček, který svého soka porazil o rovné tři vteřiny. Za nimi následoval bezpečně šestý Martin Vlček, zato o sedmé místo svedli napínavý souboj David Soldát s Fabií R5 a Jakub Jirovec s Alpinou. Hlavně v první etapě se zdálo, že Kubovi zapomněli říct, že už nejede s vozem R5. Mladý jezdec jel na hraně soutěžního vozu i svých schopností a sázel jeden špičkový čas za druhým. Ve druhé etapě už se přeci jen trochu zklidnil, takže se Soldátem prohrál o sedm vteřin. První desítku pak uzavřeli Tomáš Kurka a David Tomek.

Nejrychlejší dvoukolku řídil Jan Dohnal, jehož Renault Clio S1600 nemá u nás konkurenci. Kategorii 'oficiálních' dvoukolek vyhrál suverénně Ján Kundlák, který spíš než s ostatními dvoukolkami sváděl souboj s navrátilcem na české soutěžní tratě Petrem Semerádem, který sedlal 'Brožovu' Fiestu Rally3. Za Kundlákem se ve dvoukolkách prali Miroslav Číž a David Novotný, nakonec byl v cíli lepší Miroslav Číž.

V kategorii historických vozů se opětovně sešla kvalitní sestava. Suverénním způsobem start-cíl zvítězil Vojtěch Štajf, tentokrát navigovaný Veronikou Havelkovou. Jeho jedinám reálným soupeřem byl Vlastimil Neumann, jehož Mitsubishi Lancer Evo III konečně vydrželo až do cíle. Přestože se ale moravský pilot snažil, na svého největšího soupeře nestačil. V neděli již svou snahu vzdal a dojel si v klidu pro druhou příčku. Po odstoupení Jindřicha Štolfy si pro bronzovou příčku dojel Libor Kotrmon.

Tímto závodem bylo ukončeno PSG Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Mistrem ČR se stal Jan Kopecký před Dominikem Stříteským a Adamem Březíkem, dvoukolky ovládl David Štefan před Jánem Kundlákem a Miroslavem Čížem.

Konečné výsledky Invelt Rally Pačejov

Konečné výsledky Invelt Rally Pačejov - historic

Shakedown

Výsledky shakedownu Invelt Rally Pačejov

Před startem

Kvůli světové soutěži nezvykle již v polovině září se uskuteční závěrečný podnik letošního PSG mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, mezi posádkami i diváky oblíbená Invelt Rally Pačejov, která se uskuteční na tradičních tratích v okolí Horažďovic. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Invelt Rally Pačejov 2022
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist