www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní­ soutěže 2023

Nostalgie Rallye Radbuza založila novou tradici

26. září 2023 • 08:00

Město Stod se zařadilo v sobotu 23. září na rallyovou mapu. Do premiérového ročníku rallye pravidelnosti nakonec odstartovalo jedenadvacet posádek. Organizátoři vozy rozdělili do dvou kategorií: A-vozy historické, B–vozy soudobé. Trať měřila více jak sto deset kilometrů a většina z nich byla měřených ve dvanácti úsecích pravidelnosti.

Nostalgie Rallye Radbuza 2023

Soutěž byla orientačně poměrně náročná na navigaci a každá menší chyba se trestala. Dva úseky měřily třeba jen 60 metrů a čas na průjezd činil osm vteřin. Další úseky už byly podstatně delší a zavedly posádky třeba do Jivjan, Vsi Touškov, Ostromeče, Honezovic, Hradišťan, Lisova, Velkého Malahova, Skapcí nebo Lšelína.

Organizačnímu týmu v čele se soutěžním jezdcem Pavlem Sklenářem, podpořeným spřátelenými autokluby ARK Plzeň a Autoklubu Úslava Blovice, se podařilo připravit zajímavou a pohodovou soutěž. Po celou dobu vládla příjemná atmosféra. Tiskové materiály (itinerář, označení posádek a vozů) bylo na úrovni mistrovství republiky. Po dojezdu do cíle pak ještě posádky před vyhlášením výsledků absolvovaly spanilou jízdu do nedalekého kláštera Chotěšov, kde stihly prohlídku zajímavého historického objektu. V závěru byly slavnostně vyhlášeny výsledky a ceny obdržely všechny zúčastněné dvojice. Zároveň dostaly i fotografie svých vozů ze startu před Kulturním domem Stod.

Akce se uskutečnila za podpory města Stod a partnerů soutěže, kterými byli Auto Uni Stod, Mountfield, Wienerberger, SKL, Autoservis Roman Čermák, Murr Elektronik, Fichtl, Svatební salon Lenky Matouškové Blovice, Lak Racing. Nová tradice byla tedy založena. Určitě by bylo zajímavé vytvořit seriál soutěží pravidelnosti, který by nahradil ty z oficiálního mistrovství vyřazené.

Absolutní pořadí 1. ročníku Nostalgie Rallye Radbuza Stod:

1. Janča – Jančová – Ford Mustang – 53,0 TB

2. Pecka – Pecka – Škoda Fabia – 73,7 TB

3. Fajer – Fajer – VW Brouk – 82,6 TB

4. Černý – Měřínská – Alfa Romeo – 89,2 TB

5. Matas – Vyletová – Suzuki Swift – 149,3 TB

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist