www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2023

Vyrazte na tratě Futures Contproduct Rally Morava

26. září 2023 • 17:00

Předposlední pátý podnik Autoklub Rallysprint série, Poháru 2+ a Autoklub Rallysprint série historických automobilů se pojede už o tomto víkendu. Futures Contproduct Rally Morava odstartuje v sobotu 30. září v 8 hodin v Olomouci. Na posádky čeká 70,38 km rychlostních zkoušek.

Michal Horák - Ivan Horák (Škoda Fabia R5) - Futures Contproduct Rally Morava 2022

Pořadatelský tým z Rally klubu Šternberk v AČR připravil pro osm desítek účastníků tři rychlostní zkoušky, které projedou dvakrát. Poprvé v historii RSS překročí délka rychlostní zkoušky stanovený limit 15 km. Stane se tak na třetí zkoušce Jívová. „Vzhledem k nutným změnám jsme museli v tomto případě požádat o výjimkou a Rally komise ji schválila. Nedomnívám se však, že prodloužením o 440 metrů proti loňské podobě dojde k zásadní změně náročnosti této zkoušky,“ komentuje tento unikát ředitelka rally Petra Mynářová.

Dlouhý test do Jívové bude pravidelně uzavírat sekci tří zkoušek, předtím se bude závodit na úsecích Dalov a Domašov (oficiální mapy: http://rally-morava.cz/divaci/mapy-rz/ )

Rychlostní zkoušku Dalov charakterizuje propojení klikatých lesních cest a rychlejší pasáže do cíle zkoušky. „Nejpěknější místa zkoušky Dalov jsou bohužel přístupná jen pěšky. Z pozice organizátora doporučujeme divákům navštívit levé odbočení ve Šternberku – Dolním Žlebu a pasáž před cílem v Dalově,“ říká k organizaci RZ 1/4 hlavní činovník pro bezpečnost Rally Morava Jiří Čapka.

Druhá zkouška Domašov vychází z ročníku 2021. Nebude se však startovat jako tehdy ve směru od Moravského Berouna, ale nově v Norberčanech. Posádky se napojí na předchozí podobu zkoušky po necelých dvou kilometrech. „Právě v tomto místě bude jedno z diváckých míst této zkoušky, právě s přístupem od Moravského Berouna. Druhým diváckým místem bude vymezený průjezd obcí Domašov nad Bystřicí,“ přidává aktuální informace Jiří Čapka.

A pojďme zpět k testu Jívová. Proti loňské podobě bude posunut start dále od obce, zkouška je prodloužena v cílovém úseku až k lomu Bělkovice. „Jívová je úsekem se změnami charakteru i povrchu. Posádky čekají technické pasáže, ale i rychlé úseky. Diváky zveme na uklouzané levé odbočení na kilometru 6,19 s přístupem od obce Hraničné Petrovice. O dva kilometry dále mohou závodní vozy sledovat v levém odbočení u Těšíkova. A klasikou jsou zajímavé pasáže kolem míjení erzety na 3 a 13,5 kilometru. Tam se však fanoušci dostanou opět jen pěšky,“ doplňuje Jiří Čapka.

Čtvrtý ročník Futures Contproduct Rally Morava zůstává věrný zázemí v logistickém areálu Nutrend, kde bude situováno ředitelství a servisní park. Právě odtud také IV. ročník Futures Contproduct Rally Morava odstartuje. První posádky budou očekávány v cíli před 14. hodinou.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist