www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2023

Projekt FIA Rally Star vybral účastníky JWRC 2024

24. listopadu 2023 • 13:00

Projekt mezinárodní automobilové federace FIA, M-Sportu a Pirelli nesoucí název FIA Rally Star ukončil letošní fázi výběrem jezdců, kteří budou příští rok pokračovat v rámci startů v juniorském světovém šampionátu. Kvartetem šťastlivců se stali Jose Caparo, Taylor Gill, Romet Jürgenson a Max Smart.

FIA Rally Star 2023

Jeden z nejambicióznějších projektů pro mladé soutěžní jezdce má za sebou první skutečně soutěžní rok. Šestice jezdců, kteří vzešli z předešlých kvalifikačních kol, absolvovala šest závodů za volanty Fordu Fiesta Rally3 - trojici podniků v rámci stále upadající European Rally Trophy (Weiz, Nova Gorica, Lausitz), další tři závody nebyly zařazeny do žádného mezinárodního seriálu (San Marino, Saaremaa, Catalunya).

Na základě výkonů na trati a vystupování kolem pak rozhodovala odborná komise o složení kvarteta pilotů, kteří dostanou k dispozici starty v nadcházející sezóně juniorského světového šampionátu, kde se představí na všech pěti vypsaných soutěžích (Švédsko, Chorvatsko, Sardínie, Finsko, Řecko). Ve vybrané čtveřici jsou Jose Caparo (Peru, 26 let), Taylor Gill (Austrálie, 20 let), Romet Jürgenson (Estonsko, 23 let) a Max Smart (Jižní Afrika, 21 let). V projektu tak již nadále nebudou pokračovat Abdullah Al-Tawqi (Omán, 24 let) a Annia Cillonizová (Peru, 24 let).

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist