www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2023

Jan Skála a jeho rok 2023 - Bylo to nahoru dolů

foto

4. ledna 2024 • 18:00

V loňském roce do prostředí rallysportu mnohem více pronikl pražský závodník Jan Skála. Jeho jméno a stejně tak i jméno jeho spolujezdce Jiřího Skořepy bylo loni výrazně víc skloňované, než tomu bylo doposud, a to jak na domácí, tak na mezinárodní scéně. A právě proto vznikl o uplynulé sezoně následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Za M-Sport pojedou příští rok Fourmaux a Munster

foto

22. prosince 2023 • 12:00

Třetí tovární tým M-Sport Ford World Rally Team konečně oznámil své jezdecke složení pro nadcházející sezónu. A bohužel se potvrdily zvěsti, že půjde o kvalitativně jednu z nejslabších jezdeckých sestav v historii týmu.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Kohn: Cíl pro sezonu 2024 – šampion WRC3

foto

21. prosince 2023 • 14:00

Dvacetiletý Filip Kohn má za sebou první sezonu na soutěžích mistrovství světa. Byl to rok poznávání a sbírání zkušeností, přesto získal několik dílčích úspěchů. Ten největší přišel na Central European Rally, kde zvítězil v kategorii WRC3 i třídě RC3.

žádný příspěvek celý článek »

FIA se rozhodla změnit systém bodování ve WRC

foto

18. prosince 2023 • 16:00

To, že všeobecně upadá zájem o automobilové soutěže není žádným tajemstvím. Mezinárodní automobilová federace FIA se s tím rozhodla něco udělat a vytvořila komisi, která se bude zaobírat budoucností rallysportu. Pro nadcházející sezónu udělala první změnu ke zatraktivnění - zavádí nový systém bodování. Je to dobrý krok a nebo kravina?

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing představila novou podobu závodních speciálů

foto

13. prosince 2023 • 11:00

Tým Toyota Gazoo Racing odhalil nové zbarvení vozů GR Yaris Rally1 Hybrid a GR010 Hybrid, se kterým se postaví soupeřům ve světovém rallyovém šampionátu FIA a světovém šampionátu vytrvalostních soutěží FIA v závodní sezóně 2024.

žádný příspěvek celý článek »

Novým dodavatelem pneumatik do MS bude Hankook

foto

6. prosince 2023 • 17:00

Novým dodavatelem pneumatik do mistrovství světa v automobilových soutěžích bude překvapivě Hankook. Tato korejská společnost vyhrála vypsaný tendr na sezóny 2025-2027, kdy nahradí dosavadního dodavatele, italskou značku Pirelli.

žádný příspěvek celý článek »

Hyundai oznámil obsazení třetího vozu v MS 2024 - budou se o něj dělit Lappi, Mikkelsen a Sordo

foto

6. prosince 2023 • 14:00

Již delší dobu bylo jasné, že první dva vozy Hyundai v MS obsadí Thierry Neuville a Ott Tänak. Delší dobu se spekulovalo, kdo obsadí třetí vůz. Již před závěrečným závodem v Japonsku byl oznámen částečný program Lappiho, dnes bylo potvrzeno, že se bude o vůz dělit s Andreasem Mikkelsenem a Dani Sordem.

žádný příspěvek celý článek »

Za Citroën ve WRC2 2024 Yohan Rossel a Nikolay Gryazin

foto

6. prosince 2023 • 09:00

V letošním roce byl Yohan Rossel jediným výrazným zástupcem Citroënu bojujícím o titul ve WRC2. V nadcházející sezóně, kdy se přitvrzuje konkurence nástupem Toyoty, se tým rozhodl posílit své šance o dalšího sportovce - Nikolaye Gryazina, který startoval v aktuální sezóně za Toksport.

žádný příspěvek celý článek »

Projekt FIA Rally Star vybral účastníky JWRC 2024

foto

24. listopadu 2023 • 13:00

Projekt mezinárodní automobilové federace FIA, M-Sportu a Pirelli nesoucí název FIA Rally Star ukončil letošní fázi výběrem jezdců, kteří budou příští rok pokračovat v rámci startů v juniorském světovém šampionátu. Kvartetem šťastlivců se stali Jose Caparo, Taylor Gill, Romet Jürgenson a Max Smart.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Japonsko: Tři první místa pro Toyotu Gazoo Racing

foto

22. listopadu 2023 • 08:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team si na domácí půdě v Japonsku dojel pro pohádkový výsledek v podobě prvních tří míst a zakončil tak letošní sezónu. První příčku v Japonsku obsadil Elfyn Evans před Sébastienem Ogierem a Kallem Rovanperou.

žádný příspěvek celý článek »

Kalle Rovanperä pojede v roce 2024 jen zredukovaný program

foto

20. listopadu 2023 • 13:00

Již delší dobu se zákulisím šířily zvěsti, že nyní již dvojnásobný mistr světa Kalle Rovanperä neabsolvuje kompletní sezónu 2024. Tyto informace byly dnes oficiálně potvrzeny, když tovární tým Toyota Gazoo World Rally Team představil plány pro nacházející ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Domácí Forum8 Rally Japan opanovaly Toyoty, vyhrál Elfyn Evans

foto

19. listopadu 2023 • 17:00

Zatímco v loňském roce skončila Forum8 Rally Japan triumfem korejské značky Hyundai, letos se situace obrátila a kompletní stupně vítězů opanovali jezdci s vozy Toyota. Suverénním vítězem celé soutěže se stal Elfyn Evans, na stupně vítězů jej pak doprovodili jeho týmoví kolegové Sébastien Ogier s Kalle Rovanperou.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Central European Rally od Rallyservice.cz

foto

9. listopadu 2023 • 20:00

Ještě jednou se vrátíme do posledního říjnového víkendu, kdy se uskutečnila historicky první Central European Rally, která se uskutečnila ve třech zemích zaráz - Německu, České republice a Rakousku. Průběh celé soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našich stálých redakčních spolupracovníků z Rallyservice.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota rozhodla, kdo půjde ve šlépějích Katsuty

foto

6. listopadu 2023 • 17:00

Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program je speciální vývojový program továrního týmu Toyota s cílem vybrat japonského jezdce, který by mohl bojovat o nejvyšší příčky v mistrovství světa. Prvním výsledkem tohoto projektu se stal Takamoto Katsuta. V rámci druhé vlny konečně proběhla selekce, kdo bude jeho nástupcem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Central European Rally od Iva Prieložného

foto

6. listopadu 2023 • 16:00

O posledním říjnovém víkendu se uskutečnila historicky první Central European Rally, která se uskutečnila ve třech zemích zaráz - Německu, České republice a Rakousku. Předposlední závod letošního MS také rozhodl o obhajobě titulu pro Kalleho Rovanperu. Průběh celé soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Iva Prieložného.

žádný příspěvek celý článek »

toplist