www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní­ soutěže 2023

Bernardýnská erzeta nabídne tradiční cenu

24. listopadu 2023 • 21:30

Dlouholetý chovatel a příznivec rally Josef Gerych z Trnavy je známý svým vyhlášeným chovem psů. Rychlostní zkouška z Trnavy do Kašavy s názvem Bernardýnská se jede v rámci Síť21 Mikuláš Rally přímo u chovatelské stanice těchto Svatobernardských psů. Pro jednoho z jezdců mikulášské show vypsal Gerych opět speciální valašskou prémii.

Na čtyřkilometrovém úseku v okolí Podkopné Lhoty se nehodnotí nejrychlejší čas, ale nejmenší rozdíl v dosaženém čase mezi prvním a druhým průjezdem na tomto úseku. Vítězem se stává ten, kdo zajede nejvyrovnanější čas, taková zkouška stálosti výkonu a jízda pravidelnosti. „Pro jednoho jezdce na této erzetě, která se jede z Trnavy do Kašavy přes Podkopnou Lhotu, vypsal Pepa speciální valašskou prémii. Nebude se hodnotit nejrychlejší čas, ale nejmenší rozdíl v dosaženém čase mezi prvním (RZ 2) a druhým průjezdem (RZ 4). Zkrátka vítězem se stane ten, kdo zajede nejvyrovnanější čas, taková zkouška stálosti výkonu a jízda pravidelnosti. Právě Pepa Gerych před lety inicializoval tuto erzetu do harmonogramu slušovické show. I letos navážeme na předchozí úspěšné ročníky spolupráce,“ řekl Antonín Tlusťák, předseda organizačního výboru a ředitel Síť21 Mikuláš Rally.

Gerychovi bernardýni s pověstnými soudky pod krkem se stali tradičním maskotem předchozích ročníků Mikuláš Rally ve Slušovicích. Dodejme, že cena bude klasicky valašská, a to ve standardní tekuté kvalitě a dále ve formě lahodného valašského pokrmu.

Cenu pro vítěznou posádku předá osobně Josef Gerych při dojezdu do cíle u servisní zóny na letišti Slušovice. Šanci na vítězství mají všichni jezdci, i ti s méně výkonnými vozy. V loňském roce se radovala z výhry rodinná posádka ve složení otec Milan a dcera Dominika Obadalovi na voze Ford Fiesta Rally3.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist