www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

V Příbrami se pojede na ostří na nože!

4. října 2006 • 13:10

V sázce jsou prémie za celkově druhé i třetí místo ve Škoda Fabia Rallye Cupu

Josef Sedláček už je jasným vítězem 4. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu. Obhájce loňského prvenství si zajistil titul a hlavní cenu – vůz Škoda Fabia RS – s předstihem v Třebíči.

Vede sice jen o 15 bodů a za vítězství se bere dvacet, ale nejhorší výkon sezóny se každému jezdci škrtá. Pokud by Mirek Levora v Příbrami vyhrál a připsal si 20 bodů, o šest přijde (jeho nejhorší umístění sezóny) a Sedláček bude mít o bod víc, i kdyby v Příbrami nedojel (v tom případě by se mu škrtala právě tahle nula, takže zůstane na 111 bodech).

Drama se ale rozhoří v soubojích o celkově druhé a především třetí místo a tučné finanční prémie (200 000 a 100 000 korun). Ve hře jsou kromě Mirka Levory také Bobby Mitchell a Lubomír Vokál.

„I v poslední soutěži se pojede na ostří nože,“ očekává promotér seriálu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power. „Josef Sedláček, ač jistý vítěz, pojede naplno. Jen nerad prohrává a bude chtít své letošní zasloužené, ale tvrdě vybojované vítězství potvrdit. Stejnou chuť závodit má po dvou pokažených soutěžích i Mirek Levora, a i když může ještě přijít o druhé místo, bude se v chtít v Příbrami prosadit na nejvyšší stupínek. Zajímavý bude také souboj Vokála s Mitchellem. Skot potvrdil vzrůstající výkonnost výhrou v Třebíči, zlepšuje se závod od závodu a zvyká si na styl rozpisu i jízdu na asfaltu. Další část své přípravy na příští ročník Fabia Cupu absolvuje v Příbrami veterán František Markvart, naopak poprvé si do pohárové fábie sedne Martin Meloun, který pojede mimo hodnocení poháru, ale v příštím ročníku by rád ve Fabia Cupu startoval,“ vyjmenoval promotér všechny přihlášené jezdce do Rallye Příbram.

Jedenadvacet rychlostních zkoušek FUCHS OIL Rallye Příbram a téměř 213 měřených kilometrů tak opět slibuje nesmírně dramatický souboj jezdců na identických vozech. Rallye Příbram startuje v sobotu 7. října v 8:00 hodin. Výsledky poslední letošní soutěže Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v neděli 8. října po 13:00 hodině.

Startovní čísla posádek Fabia Cupu při Rally Příbram:

52 Josef Sedláček - Roman Vorel (DEFRS Rally Team)

53 Bobby Mitchell - Ross Butler (JŠ Racing)

54 Lubomír Vokál - Ondřej Novák (Vokál Lubomír)

55 Mirek Levora - Martin Pech (Auto Power)

67 František Markvart - René Kilián (Markvart František)

69 Martin Meloun - Pavla Třebínová (JŠ Racing)

Pořadí po sedmi soutěžích:

1. Josef Sedláček, Roman Vorel 111 bodů

2. Mirek Levora, Martin Pech 96

3. Bobby Mitchell, Nick Cadwallader 78

4. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 76

5. Libor Šašek, Stanislav Viktora 60

6. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 36

7. František Markvart, René Kilián 8

Zdeněk Hůrka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.10.2006 08:42
Ramon
jj už sem na ten článek narazil i jinde :-( takže sem si to uvědomil, jak to s tím nadpisem je
04.10.2006 23:50
Ramon
promiňte mi to zklamání nad nadpisem článku, ale podobný jsem poznal u konkurenčního serveru při nadpisu "Co vše dělá Roman Kresta u M-Sportu"
05.10.2006 08:37
Ricardo - moderátor
Ano, to zklamaání jsem tam zažil také a v článku o něm byla jen jediná zmínka (spíše žádná)... Jde ale o to, že oni si jej vymysleli sami, kdežto toto je oficiální tisková zpráva a do té zasahujeme jen minimálně..nebo vůbec.

U oficiálních tiskových zpráv nadpisy neměníme, není to výmysl naší redakce a VO TOM TO JE....:-)
toplist