www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Rally Příbram vyhrál šampion Pech

8. října 2006 • 20:45

Favorizovaný Václav Pech vyhrál Rally Příbram, závěrečný díl mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Letošní šampion, který si svůj čtvrtý domácí titul zajistil už na předchozím klání v Třebíči, si v osmidílném seriálu připsal páté prvenství.

„Jsme rádi, že se nám to podařilo. Naposledy jsme tu vyhráli v roce 2002,“ řekl Pech. Vzhledem k tomu, že v Příbrami mohly startovat i vozy specifikace WRC, chtěl se plzeňský jezdec společně s Petrem Uhelem soustředit na boj s Karlem Trněným a Leošem Flídrem, kteří byli s těmito speciály přihlášeni.

Trněný však nakonec po technické poruše Fabie WRC neodstartoval, Flídr odstoupil po jedenácté rychlostní zkoušce. „Přestože řada erzet byla pro WRC ideální, dařilo se nám ho držet za sebou,“ pochvaloval si Pech.

Po Flídrově odstoupení si už Pech rally užíval. „Museli jsme se ale stále maximálně koncentrovat, abychom neudělali chybu. Navíc zapršelo, takže to byla loterie s pneumatikami,“ dodal král domácí sezony, kterého ještě čeká start na listopadovém Setkání mistrů v Sosnové na Českolipsku a začátkem prosince tradiční Pražský rallysprint.

V 28. ročníku Příbramské rally se bojovalo zejména o konečné druhé místo v domácím mistrovství. Nejšťastnějším v dramatické bitvě byl nakonec Vojtěch Štajf, který dnes obsadil třetí místo. Díky tomu, že jezdcům se do celkového hodnocení nepočítají dva nejhorší výsledky v sezoně, nasbíral Štajf 89 bodů a o dva porazil Karla Trojana.

„My jsme moc spokojeni, co se nám tady povedlo. Díky dnešnímu třetímu místu jsme dosáhli letošního maxima, pozici vicemistra republika. Oslavy budou veliké,“ uvedl Štajf v rozhovoru pro oficiální internetové stránky rally. K posunu před Trojana mu pomohla zejména sobotní havárie jeho hlavního soupeře.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist