www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Zuzík si dojel na domácích tratích pro bronz

11. října 2006 • 00:30

Posádka Rally Sport Klubu Příbram Zuzana Minaříková a Daniela Králová startovala o víkendu s vozem Škoda Felicia 1,6 ve třídě A6 v rámci XXVIII.Fuchs Oil Rally Příbram 2006.

Zuzka Minaříková pochází z Příbramska a tak závěrečný podnik MMČR byl domácím závodem. V letošní sezóně Minaříková s Felicií 1,6 připravovanou v dílnách hlubošského týmu Montcar Autosport příliš nestartovala, přesto si svoji oblíbenou soutěž nemohla nechat ujít. Dámská posádka vstoupila do soutěže slušně a rozjela svoje účinkování na soutěži sedmým místem ve třídě. „Zpočátku jsme nevěděli, co můžeme od soutěže očekávat. Moc jsem toho letos nenajezdila a tak mým cílem bylo především dokončit soutěž. Mým největším strašákem byla Vystrkovská rychlostní zkouška. Sice jsem ji již v minulých letech absolvovala, ale nějak mi nesedí. Navíc jsme si prožily několik krizovek. V jedné ze zatáček jsme nedobrzdily a málem spadly do příkopu. Naštěstí vše dopadlo dobře a mohly jsme s menší ztrátou pokračovat v soutěži,“ podotkla Minaříková.

Zuzana Minaříková s Danielou Královou pokračovaly v dobrém výkonu i v dalším průběhu soutěže a postupně stoupaly výsledkovou listinou až na čtvrté místo ve třídě A6. Ve druhé etapě chtěla příbramská závodnice udržet nastolené tempo a čekat na případné problémy soupeřů. „Po první etapě jsme měly nadosah neuvěřitelnou třetí příčku ve třídě. Naším cílem bylo vyvarovat se chyb a čekat, zdali udělá některá z posádek před námi chybu. Na osmnácté rychlostní zkoušce se do problému dostal před námi jedoucí Pletka a tím se nám třetí místo velmi přiblížilo. Tomáš Pletka nám však nic nenechal zadarmo a na závěrečných třech měřených úsecích začal stahovat náš náskok,“ řekla k průběhu druhé etapy Zuzana Minaříková.

Na závěrečné rychlostní zkoušce se tak odehrál souboj o třetí místo mezi Pletkou a Minaříkovou. „Před závěrečnou sekcí jsme v servisu počítaly časy a přemýšlely, jestli je v našich možnostech udržet třetí místo. Byly to moje nejtěžší rychlostní zkoušky v životě. Takhle jsem se ještě necítila. Po dojezdu závěrečnou RZ nejdříve zavládl smutek, neboť Pletka zajel o dost rychlejší čas v RZtě, nežli při prvním průjezdu. Byla jsem hodně zklamaná, když mě najednou Daniela začala radostně mlátit rozpisem. Přestože nevím kde, tak jsme se také oproti prvnímu průjezdu dost zlepšily a udržely náskok 5,7 vteřin na čtvrtého Pletku. Chtěla bych poděkovat celému týmu Montcar Autosport za perfektně připravený vůz během soutěže a všem partnerům, díky kterým jsem mohla startovat,“ řekla s úsměvem v cíli Zuzka Minaříková.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist