www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Dvoje stupně vítězů pro Sparrow

11. října 2006 • 09:10

Závěrečným podnikem mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla o uplynulém víkendu Fuchs Oil Rally Příbram. Na startu se objevily čtyři posádky Sparrow Racing Teamu, tentokráte se ale všem nedařilo úplně podle představ. Přesto dvě z nich skončily na stupních vítězů.

Při absenci již jistého mistra republiky ve skupině N i třídě N2 Jaromíru Tarabusovi byl jedničkou stáje Jiří Pertlíček, vedle něhož tentokráte usedl Petr Picka. Ve skupině N ani třídě N2 jim již v celkové klasifikaci o nic nešlo a tak si přijeli do Příbrami hlavně užít a vybojovat body do hodnocení juniorů. Po celou soutěž sváděli napínavý souboj s Jiřím Trojanem a přestože zůstali ve finále poražení, panovala s výkonem i výsledkem spokojenost. „S Jiřím Trojanem jsme si pěkně zazávodili, jel opravdu moc hezky. Trošku jsem zaspal v neděli ráno a Jirka nám ujel a do konce už jsme to nezvládli dotáhnout. Každopádně mu hodně gratuluji,“ prozradil Jiří Pertlíček.

Třetí ve třídě N2 skončil pražský jezdec Prokop Ženíšek, který do soutěžního vozu usedl přesně po roční přestávce. Tato pauza byla hlavně z počátku na výkonech znát, nakonec se však podařilo Prokopu Ženíškovi navigovaném Petrem Dubielem obhájit loňskou bronzovou příčku ve třídě N2. Na té se dlouhou dobu držel Patrik Hlach, tomu se však na předposlední rychlostní zkoušce na jednom z horizontů ucvakla poloosa. Přesto byli společně se zaskakujícím spolujezdcem Františkem Poláčkem klasifikováni v rámci superally na čtvrtém místě ve třídě N2.

Čtvrtým do kvarteta byl Petr Hozák, který společně s Romanem Niemetzem usedli do Hondy Civic VTI po půlroční pauze vyplněné sprintovými starty s vozy třídy N4. Od úvodu začali hodně zostra a dostali se dokonce do vedení v rámci třídy N2. Čtvrtá rychlostní zkouška Pečičky - Brodce však znamenala nejen konec nadějí v soutěži, ale také definitivně ukončila „život“ jednoho ze zlínských Civiců. „V rychlé pasáži se nám v levé zatáčce zpakovalo auto a šli jsme ven. Dlouhou dobu jsem se to snažil nějak zkorigovat, ale při průletu škarpou jsme trefili sloup, který nás roztočil a bylo vymalováno. Auto je úplně na odpis, nám se naštěstí nic nestalo. Pořád si ale myslím, že jsme to měli napsané dobře, ta zatáčka by se měla dát projet naplno. Asi byly přehřáté pneumatiky,“ řekl Petr Hozák.

Letošní sezóna však pokračuje dál, již o nadcházejícím víkendu čeká české fanoušky i Sparrow Racing Team předposlední díl českého rallysprintového šampionátu Labská Trotina Rallye, který se bude odehrávat na tratích kolem Hradce Králové a Žamberka.

Hrabec Tomáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist