www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Další okruhář hodlá zamíchat pořadím v České rally

11. října 2006 • 09:50

Doslova neuvěřitelné časy zajížděl na letošní Rally Příbram novopečený účastník rally František Došek. Zkušený a úspěšný okruhář tentokrát usedl do legendárního vozu Škoda Felicia Kit Car 1600 se spolujezdcem Michalem Ježkem.

Hned po prvních kilometrech bylo jasné, že celá soutěžácká elita bude muset brát Doška vážně. Alespoň do budoucna.

První rychlostní zkouška byla překvapením pro matadory jako jsou Tomek s Felicií nebo dokonce Vlček s Peugeotem 206 Kit Car. Došek jim hned v úvodním rozjezdu nadělil pěknou lekci. V průběhu dne tak diváci měli možnost sledovat velmi zajímavý souboj. Po desáté rychlostní zkoušce mezi oběma rivaly nebyl rozdíl ani 7 vteřin.

„Pro mě to byl o to větší úspěch, že naše kitová Felicia má o cca 50 koní méně než Vlčkův Peugeot 206. Pak ale zvítězila zkušenost nad rychlostí,“ říká František Došek.

Vlček bravurně zvládl nástrahy 11 RZ, kde Došek vyjel z ideální stopy a ve vysokém tempu o pár centimetrů vybočil z trati. To se mu stalo osudným, protože malý výlet mimo trať ho stál zadní kolo a poškozenou nápravu a konec soutěže samotné.

Posádka Došek – Ježek už letos absolvovala dvě velmi náročné soutěže MMČR. „Na rychlém Krumlově jsme zabodovali s Octavií a probojovali se až na druhé místo ve třídě,“ popisuje navigátor Michal Ježek. „Z technicky náročné Barumky jsme si zase odvezli bronzový pohár, když jsme s kitovou Felicií porazili takové mistry, jako je například Tomek, Pokladník a nebo Tlusťák.“

54letý František Došek z Mělníku má za sebou X úspěšných sezón na okruzích. Například je dvojnásobným absolutním vítězem Škoda Octavia Cupu. 28letý Michal Ježek z Plzně je zkušeným navigátorem. Během svého šestiletého působení v Rally dovedl k řadě úspěchů Viktora Szabó s vozem Škoda Octavia WRC.

-pr- ; foto: Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist