www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Rajd Barbórka bez Holowczyca a Przybylského, zato s Paasonenem

6. prosince 2006 • 06:00

O nadcházejícím víkendu pořádané zakončení sezóny u našich severních sousedů se bude muset obejít bez dvou polských soutěžáckých legend. Na druhou stranu však do listiny přibylo další zajímavé jméno v podobě finského pilota Jani Paasonena.

Krzysztof Holowczyc patří k legendám polského rallysportu a k tradičním účasníkům varšavského klání. V letošním roce však bude chybět. „Neúčast mě mrzí, ale letos jsme se rozhodli Barborku vynechat. Počátkem ledna budeme opět startovat na Rallye Paříž Dakar a veškeré své síly soustřeďujeme právě na tento projekt,“ vysvětlil důvod své absence Holowczyc.

Podobně bude chybět i Pawel Przybylski, který měl start původně v plánu. Do Subaru Impreza STI Tomasze Kuchara však nakonec neusedne. „Sednout do závodního auta po dlouhé době jsem se strašně těšil, ale kvůli vážným osobním důvodům musím svůj start odvolat,“ řekl zklamaně Przybylski.

Diváci ve Varšavě se však můžou těšit na nedávnou hvězdu světových soutěží. V Polské metropoli se totiž představí extovární jezdec Škody Jani Paasonen. „Janiho jsem potkal na nedávném Pražském rallysprintu a ten na moji nabídku kývl. Jsem velice rád, že můžu do Polska přivést jezdce takovéhoto formátu,“ prozradil Andrej Mancin, s jehož Lancerem Evo VII bude Paasonen startovat.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist