www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

V Polsku oznámen první vůz S2000

12. prosince 2006 • 09:00

O uplynulém víkendu bylo u příležitosti čtyřiačtyřicátého ročníku Rajdu Barbórka poprvé oficiálně oznámeno vozidlo kategorie S2000 pro nadcházející sezónu u našich severních sousedů. A zdá se, že se nebude jednat o jediný exemplář na polských tratích.

Start italského šampiona Paola Andreucciho s privátním Fiatem Grande Punto S2000 totiž nebylo samoúčelné. Jeho stáj Procar se totiž vydala do Polska představit tento stroj polskému zastoupení Fiatu, který vážně uvažuje o pronájmu či koupi jednoho exempláře pro nadcházející sezónu.

Proto také nikoho nepřekvapil nedělní krok Fiatu Polska, který oficiálně potvrdil, že v nadcházející sezóně pojede v jeho týmu vůz Fiat Grande Punto S2000. Po odchodu Sebastiana Frycze, který vzdal dlouhodobé čekání na tento vůz a přešel do produkčních vozů se stáj rozhodla angažovat dalšího kvalitního polského jezdce Macieje Lubiaka, který letos jezdil za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX.

Jeho vůz by však nemusel být jediným této kategorie. Po Volkswagenu Polo S2000 pošilhává Grzegorz Grzyb, Peugeot Polska zvažuje o nasazení jednoho modelu 207 S2000, o voze této kategorie uvažují i Michal Solowow či Tomasz Kuchar. K tomu by se mělo navíc objevit i jedno Clio R3 v rukou Bartlomieje Boruty.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist